Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Догляд за волоссям по-науковому

Вона дотримувалася наших порад

«Люди, SOS!» - кричу я, дивлячись у дзеркало. І причина паніки − моя ж шевелюра, частина якої назавжди застрягла в зубах гребінця. А ще − знання, що французькі вчені ще в минулому столітті виявили закономірності між сезонами і хворобою волосся. Так що ж робити?

Виявляється, рання весна (втім, як і пізня осінь) − найнебезпечніший час для наших локонів. Саме в цей час волосся випадає, хворіє і страждає у декілька разів сильніше, ніж навіть у люті морози і сильний перегрів. Винних цьому множина: авітаміноз, брак сонячного світла, шарфи і шапки... Утім, навіщо шукати винних? Давайте краще пошукаємо способи боротьби з сезонним нещастям.

Спершу заглянемо в скарбничку «народної мудрості», яка свідчить, що:
• часте миття голови сприяє випаданню волосся;
• щоб припинити випадання волосся, їх потрібно збрити − нові випадати не почнуть;
• якщо у жінки випадає волосся, у неї надлишок чоловічих гормонів;
• облисіння - проблема для людей тільки після 30;
• лисина – ознака інтелектуала.

Звучить правдоподібно, чи не так? Не вірте, все це − казки й помилки! Тому не поспішаєте збривати залишки рідшаючої шевелюри. Насправді секрет хорошого волосся один − збалансоване харчування і хороше кровопостачання. Усього лише, спадковість в розрахунок не беремо. Що ж таке правильний догляд за волоссям з наукової точки зору?

Живлення і зміцнення волосся зсередини
Щоб завчасно не облисіти або не посивіти, наше волосся має правильно і вдосталь харчуватися. І одними новомодними масками тут не обійтися. Адже корінь волоса, як основа всього, харчується з найдрібніших кровоносних каппілярів. А каппіляри вимагають вітамінів, мікроелементів і біоречовин. Особливо важливі для них цинк, вітамін С і біофлавоноїды, що захищають судини від вірусів, грибків і бактерій.
Тому кидайте новомодні дієти і їжте чотири рази на день багаті вітаміном С ківі, лимони, грейпфрути, апельсини, смородину. Цей самий вітамін С − головна будівельна і захисна речовина для судин. Плюс мелене зерно і рис, що містять цинк, і вітамін В6. Для волосся меню ідеального сніданку просто і цілком логічно - стакан апельсинового соку і порція мюслі зі свіжомелених зерен.

Запам´ятайте: кожен волосок на 97 відсотків складається з кератину − рогової білкової речовини. Тому, якщо хочете щоб локони швидше росли, їжте білок! Проте тут важливе правильне поєднання: щоб організм зміг якісно переробити білок, йому потрібні помічники − амінокислоти. Тому фахівці з питань обміну речовин рекомендують поєднувати білок з кислуватими фруктами. Загалом, їжте рибу, политу невеликою кількістю лимонного соку (так, щоб було смачно), і локони будуть щасливі!

Чому вони перестають блищати?
Секрет блиску волосся в цистині. Його, у свою чергу, багато в м´ясі, нежирному сирі, соєвих продуктах. Але знову ж таки, важливо їсти всі ці продукти не просто так, а у поєднанні з фруктами, багатими вітаміном С. Інакше цистин розпадається на дві абсолютно непотрібних вам молекули цистеїна, які до блиску не мають ніякого відношення.

До речі, якщо ви багато нервуєте або постійно пропадаєте до ранку в клубах, та ще при цьому палите і п´єте, то цього самого цистину вам треба споживати удвічі і втричі більше, ніж нетусовочній людині, − локони просто ненавидять недосипання у поєднанні з нікотином. Отже для клаббера і трудоголіка блискуче волосся - майже недосяжний ідеал.

Колір і вітаміни для волосся
Ваш рідний колір волосся природою заданий не випадково. Особливі речовини, що додають волосу колір або що закріплюють його, живлять могутні пігментні молекули, які чинять опір стресовим процесам розпаду. Як відомо, від гніву і печалі волосся сивіє.
Для кольору волосся важливий цинк, якого багато в продуктах з муки грубого помолу. І запам´ятаєте: три вітаміни B зберігають яскравість забарвлення волосся або відновлюють її при ранньому посивінні:
- пантотенова кислота (вітамін B5)
- фоліева кислота (вітамін B9)
- параамінобензойна кислота (вітамін B10)
Ця трійки є в печінці, рибах, що мешкають у холодних водах (оселедцеві, макрелі, лососеві, палтусові, форелі), жовтку, немеленому зерні, горіхах, насіннячках і зародкових паростках. А для пані постарше повідомлю секрет − значна частина вітаміну B10 виробляється кишковими бактеріями, тому яскравість шевелюри (особливо у людей після 40 років) безпосередньо залежить від роботи кишечнику. І якщо хочете повернути колір волоссю, упорядковуйте кишкову флору.

Випадання волосся
Якщо ви не хочете полисіти, припиніть голодувати! Любительки жорстких дієт позбавляють своє волосся протеїнів, амінокислот, заліза, кремнію і цинку. У відповідь волосся покидає нас.
Їжте достатню кількість м´яса і обов´язково хоч би ложку рослинного (краще оливкового) масла щодня. Плюс кожен ранок робіть самомасаж голови. Сходіть пару разів на цю процедуру в салон, а потім зможете повторювати її самостійно. У крайньому випадку − 50 розчісувань масажною щіткою кожен ранок і вечір - і кровообіг голови налагоджений. Повторю: хороше кровопостачання – одна з найважливіших складових грамотного догляду за волоссям.
Уникайте грубої дії на волосся, забудьте про щітку з тонкими зубцями, не сушіть волосся рушником. Та і взагалі постарайтеся обійтися без фену − сушіть волосся природним чином. З обережністю застосовуйте синтетичні засоби догляду, нерідко волосся випадає через виниклу алергічну реакції на сильні подразники. Постарайтеся використовувати більше натуральних засобів догляду за волоссям з рН-сбалансованою формулою.

Маски для волосся
Ось тепер, коли ви налагодили живлення волосся і шкіри голови «зсередини», можна доповнити його живленням «зовні», а саме за допомогою масок для волосся. Таких масок існує велика кількість, і потрібно тільки підібрати таку, що підійде саме вам. Хтось вважає за краще користуватися готовими масками, а хтось більше довіряє радам народної медицини. Це можуть бути різні масла – касторове, реп´яхове, й відвари – кропиви, липи, а також мед, кефір, яйця.

(За матеріалами http://www.resnichka.ru)

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас

Схожі статті

|

Як вибрати монокуляр

Незалежно від того, чи є ви любителем дикої природи, нічних прогулянок, походів у гори чи спостережень за тваринами, монокуляр стане чудовим рішенням для всіх, хто цінує зручне та ефективне обладнання. Однак для людей, які не знайомі з цією технікою, вибір правильного пристрою може виявитися складним завданням. Тому перед тим як придбати монокуляри, варто з’ясувати, на які фактори слід звернути увагу.

Мазі негормональні при псоріазі у Києві та Україні з доставкою

Псоріаз – хронічна патологія, з якою може зіткнутися будь-яка людина. Хвороба вражає здорові ділянки шкіри та носить системний характер. Вона характеризується появою червоних плям, лусочок і сильної сверблячки. Цей стан викликає не лише фізичний дискомфорт, а й суттєво знижує якість життя людини у будь-якому віці.

Гемодіаліз – інноваційний метод лікування ниркових захворювань

Гемодіаліз відіграє важливу роль у лікуванні пацієнтів із хронічними нирковими захворюваннями, забезпечуючи виведення токсинів і зайвої рідини з крові. Серед лідерів у цій галузі вирізняється Гемодіалізний центр NiproLife, який надає своїм пацієнтам доступ до передових процедур апаратного гемодіалізу, що відповідають міжнародним стандартам лікування хронічних хвороб нирок. Докладніше про центр та його послуги можна дізнатися на офіційному сайті https://niprolife.com.ua/niprolife-v-kieve/.

Дошка терасна: тонкощі монтажних робіт

Слідкуєте за модними трендами у сфері будівництва та дизайну? Одним з них є використання терасної дошки у якості покриття для підлоги. Це рішення – вигідне та практичне: воно допоможе створити комфортну атмосферу на відкритій території. Однак самостійно укласти терасну дошку складно для непрофесіонала. Рекомендуємо знайти хороших фахівців та дізнатися, від чого залежить на монтаж терасної дошки ціна.<