Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Про користь комп’ютерних ігор для дітвори

Про користь комп’ютерних ігор для дітвори
 

Вважаєте, що онлайн ігри тільки шкодять вашому чаду? Даремно! Вже неодноразово було доведено, що навіть такий вид розваги здатний принести багато користі кожній дитині. Звичайно, розвиваючі ігри типу головоломок і пазлів або ігри на уважність мають яскраво виражену користь. А як щодо звичайних гонок, файтів, стрілялок, які так люблять хлопчики, і усіляких ферм, акваріумів та наряжалок, від яких в захваті дівчатка? Вони теж корисні, і це вже не раз довели різні дослідження в галузі психології та розвитку дітей. Чим?

Ігри для хлопчиків

О, ну який же шкет не любить посидіти за комп'ютером або з приставкою, граючи в стрілялки чи гоночки?! Думаєте, ці ігри тільки вчать агресії? А ось і ні. Насправді, навіть найпростіші гоночки прекрасно розвивають швидкість реакції, уважність, суперницький дух і цілеспрямованість. Якщо ж говорити про більш красиві і продумані гонки, то крім усього іншого вони також сприяють розвитку естетичного смаку, акуратності і дбайливому ставленню. Подумайте самі, кому захочеться втратити дорогу і красиву машину, нехай поки що й віртуальну, через свою необережність?

Якщо взяти ігри шутери, то вони також розвивають уважність, швидкість реакції і дрібну моторику. Вченими зазначено, що ті хлопчики, які грають в подібного роду ігри, швидше орієнтуються і адаптуються в нових місцях, при цьому їм властива увага до дрібниць. Файти ж, у свою чергу, навчають дитину змагатися і досягати своєї мети. Якщо в юному віці дитина навчиться правильно змагатися з іншими, то успіх у дорослому житті їй гарантований.

Ігри для дівчаток

Юні принцеси в наш час теж люблять онлайн ігри, серед яких найбільше їм подобаються «наряжалки» і різного роду ферми. Чого можуть навчити ці ігри? Перші розвивають у дівчаток почуття прекрасного, стиль і смак в одязі. Як не крути, але майбутньої жінці це вкрай важливо. Так, поєднуючи різні речі, комбінуючи і складаючи власні сети, дівчатка освоюють, що і з чим можна поєднувати, а що виглядає просто жахливо.

Ферми впливають на дівчаток трохи по-іншому, вони вчать піклуватися, бути уважними, відповідальними і небайдужими до потреб інших. Як не крути, а якщо не погодувати віртуальних домашніх улюбленців або не полити рослини, все на фермі може померти.

Інше питання в тому, як ваша дитина грає в ці самі гри. Якщо гра приносить задоволення, хороші емоції і веселий настрій, тоді це добре. В іншому випадку, якщо дитина починає занадто бурхливо реагувати на свої невдачі, психувати і стає роздратованою, вам варто обмежити проведення часу за іграми і провести серйозну розмову. У цьому випадку варто пояснити дитині, що ніяка поразка чи невдача не повинні так на неї впливати, це всього лише привід задуматися і проаналізувати свої помилки, і наступного разу постаратися поліпшити свої навички.

В іграх дійсно багато корисного, просто навчіть свою дитину правильно ставитися до них, і у вас ніколи не виникне з ними більше ніяких проблем.

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас