Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

10 продуктів, які продовжують нашу молодість (частина 2)

10 продуктів, які продовжують нашу молодість (частина 2)
 

4. Горіхи. Мигдаль здавна вважався «жіночим» горіхом. Ще наші прабабусі знали про цілющий склад цього продукту, який плекає красу та молодість нашої шкіри. В мигдалі ви знайдете мононенасичені жирні кислоти, вітаміни (зокрема вітамін Е – так званий «вітамін молодості»), мінеральні речовини, такі як калій, кальцій, магній, фосфор та ін. Грецький горіх також багатий антиоксидантами. Споживаючи горіхи, пам’ятайте, що вони достатньо калорійні, тому на день цілком достатньо невеликої жменьки цих корисних ласощів. До речі, горіхи – чудовий варіант перекусу, замініть ними звичні бутерброди (з чашкою кави) в обідню перерву і залишайтеся здоровими, красивими та молодими довше!



5. Оливкова олія холодного віджиму має бути на столі кожного, хто піклується про своє здоров’я та бажає зберегти молодість на довго. Вона багата корисними для нашої краси і здоров’я жирними кислотами, зокрема олеїновою кислотою (Омега-9), яка відповідає за еластичність шкіри, а ще вітамінами (в тому числі вітаміном Е), мікроелементами.

6. Капуста. Броколі, цвітна, брюссельська капуста, і звичайна качанна капуста – джерело калію (рекордсменом за вмістом солей калію є саме брюссельська капуста), який є просто необхідним для наших м’язових волокон. Також, капуста, на ряду з іншими овочами є джерелом аскорбінової кислоти, яка стимулює синтез колагену.

7. Печінка тріски. Джерело антиоксиданту - вітаміну А (до речі, куряча печінка теж багата цим вітаміном), який необхідний нашій шкірі для збереження молодості. Також, у печінці тріски містяться вітаміни С, Е, D, вітаміни групи В. Вражає і багатий мінеральний склад цього продукту. Також, тут присутні вже відомі нам Омега – 3 жирні кислоти. Включіть печінку тріски у свій раціон, додаючи її до салатів із свіжих овочів, заправлених оливковою (кунжутною, лляною) олією.

8. Селера. Цей продукт має багатий склад, зокрема, тут присутні такі мікроелементи, як магній, калій, залізо, фосфор, кальцій, а також цінні вітаміни. Серед інших корисних властивостей селери, вона благотворно впливає на стан нашої шкіри, волосся.

9. Сочевиця. Як і усі бобові, сочевиця багата фітоестрогеном. Справа в тому, що естроген, так званий «гормон молодості», є основним джерелом жіночої краси, він допомагає шкірі залишатися пружною і сяючою. Нажаль, з віком, вироблення цього гормону знижується, особливо ця проблема постає під час гормональних змін, які відбуваються в організмі жінки після сорока років. Але ми можемо заповнити цю прогалину, споживаючи «правильні» продукти, а саме бобові – джерело фітоестрогену.

10. Помідор. Ще один друг нашої молодості, адже томати містять могутній антиоксидант лікопен, який допомагає організму виробляти колаген і еластин, він блокує вплив вільних радикалів, покращує текстуру шкіри, а також захищає її від шкідливих впливів.

Автор: Марта Павлюк

Попередня частина статті

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас