Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Домашні засоби проти сухості кінчиків волосся

Домашні засоби проти сухості кінчиків волосся
 

Багато жінок скаржаться на сухість та ламкість волосся, а часто буває й так, що локони швидко масніють біля коренів, а кінчики все одно залишаються сухими. Взимку ситуація, зазвичай, лише загострюється, адже перепади температур і сухість повітря в приміщеннях не найкращим чином впливають на стан нашої шевелюри. Серед інших негативних факторів, які псують волосся – термічне і механічне пошкодження (гарячі фени, щипці, металеві щітки для волосся, звичка розчісувати мокрі локони).



У нашій статті ми зібрали прості рецепти та дієві поради, які допоможуть швидко покращити стан вашого волосся, позбутись ламкості і сухості кінчиків.

Перед тим, як зайнятися інтенсивною реабілітацію волосся, радимо сходити в перукарню. Справа в тому, що посічені кінці вам вже не відновити - це мертва частина волосини, яку просто потрібно зрізати, і надалі правильно доглядати за оновленими локонами (аби через два тижні знову не йти в перукарню).

Кокосова олія для догляду за волоссям

Чому саме кокосова? Насправді, звісно, використання будь-якої олії (мигдалевої, олії зародків пшениці, ши, оливкової і ін.), безумовно, матиме позитивний вплив на стан вашого волосся. Але ми акцентуємо увагу саме на кокосовій, яка має особливу структуру, що дозволяє їй рівномірно розтікатися по всій довжині волосини, живлячи кожну з них. Також, кокосова олія має цілющий склад, основний її «козир» - вміст лауринової кислоти (жирна ненасичена кислота). Її в кокосовій олії (натуральній, нерафінованій) міститься більше 50 %. Кокосова олія розгладжує, живить волосся, робить його блискучим (не обтяжуючи). Що приємно – цю цілющу олію можна наносити і на корені волосся, тобто по всій його довжині (це не сприятиме швидшому забрудненню локонів).

Перед нанесенням олії на волосся, зробіть легкий масаж голови кінчиками пальців, розчешіть волосся масажною щіткою (цим ви підсилите кровообіг, тому волосина краще прийматиме поживні речовини з маски). Після цього візьміть трохи олії, розігрійте її в долонях (вона почне танути від температури тіла) і легкими рухами нанесіть на волосся, особливу увагу концентруючи на проблемних зонах. Після цього можна згорнути волосся в бублик, покрити його поліетиленом і прогріти (за допомогою звичайного фену, дотримуючись безпечної відстані). Поліетилен допоможе волоссю не втрачати вологи під час процедури, а гарячий фен розігріє волосину, що, знову ж таки, підсилить проникнення поживних речовин. Після прогрівання утепліть волосся шапкою чи хусткою (махровим рушником) та походіть з маскою якомога довше (не менше години). Змийте м’яким шампунем (до речі, кокосова олія захистить волосся від лужного впливу шампуню).

Також, ви можете готувати різні маски для волосся, використовуючи кокосову олію. Наприклад, змішайте розтоплену на водяній бані олію (3 ст. л.) з 1 ст. л. оливкової олії та 2 ч. л. білої хни, яку попередньо потрібно залити 3 ст. л. теплого морквяного (гарбузового) соку (свіжо вичавленого) та настояти протягом кількох хвилин. Все ретельно перемішайте, аби компоненти добре з’єдналися. Нанесіть маску по всій довжині, покрийте поліетиленом, утепліть і потримайте протягом 1 години. Змийте як звичайно.

Дріжджова маска

Маски для волосся із використанням дріжджів – просто класика. Дріжджі є джерелом вітамінів групи В, вони активізують ріст волосся, додають життєвої сили, роблять локони шовковистими. 1 ст. л. сухих пивних дріжджів залийте невеликою кількістю теплого молока та додайте 1 ч. л. меду (якщо у вас є алергія на мед – замініть його цукром), залиште на 30 хвилин. Після цього додайте 1 ст. л. соку алое, 3-5 крапель масляного розчину вітаміну Е та півсклянки кефіру (злегка підігрійте його, якщо кефір стояв у холодильнику). Ретельно перемішайте суміш та нанесіть на волосся по всій довжині. Покрийте голову поліетиленом та утепліть шапкою (хусткою, рушником). Змийте маску як звичайно (через 1 годину після нанесення).

Яєчні маски

Яєчний жовток – джерело вітамінів та мікроелементів. Маски на його основі роблять волосся міцним, пишним, шовковистим, «оживляють» його. Для приготування маски для відновлення сухого волосся вам знадобляться: 2 яєчних жовтки, 2 ст. л. сметани (середньої жирності), 2-3 ст. л. хорошого коньяку (цей, може трохи незвичний інгредієнт, матиме розігріваючу дію, він сприятиме тому, аби всі корисні компоненти маски краще проникали у волосину). Спершу ретельно збийте жовтки, тоді додайте інші складники та ще раз добре перемішайте. Нанесіть на волосся, утепліть та змийте, використовуючи м’який шампунь, через 40 хвилин.

Маски ви можете чергувати, робити їх комплексами: двічі на тиждень протягом місяця. Результат вас приємно здивує!

Ви можете регулювати кількість компонентів для масок, в залежності від довжини вашого волосся. Перед нанесенням будь-якої маски рекомендується гарно розчесати локони масажною щіткою (якщо є час – додатково провести масаж шкіри голови, як описувалось вище). Змивати маски слід теплою водою, але не гарячою. Закінчити можна прохолодною водою – вона звузить пори, волосся виглядатиме блискучим, довше залишатиметься свіжим. Ні в якому разі не розчісуйте мокре волосся, зачекайте, доки воно трохи висохне природним шляхом.

Автор: Марта Павлюк

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас