Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Які іграшки не потрібні вашій дитині

Які іграшки не потрібні вашій дитині
 

Іграшки – важлива складова дитинства кожного малюка, їхню роль важко переоцінити, адже саме через них кожен малюк пізнає світ. Кожній мамі, безумовно, хочеться, щоб кожна куплена або подарована крихітці іграшка принесла не тільки купу емоцій, але й чомусь вчила дитину, допомагала розвивати різні якості.



На жаль, сучасна галузь дитячих іграшок більше спрямована не на розвиток потенціалу дітей, а скоріше на розвагу маленьких споживачів. Про те, як вибрати хорошу і корисну розвиваючу іграшку для дитини, написано чимало, та й всі вже напевно знають усі критерії напам'ять. Сьогодні ж пропонуємо подивитися на це питання з протилежного боку і обговорити, які іграшки вже точно не потрібні вашій дитині.

Страшна правда сучасності полягає в тому, що будь-якій дитині достатньо мати близько 10 різнопланових іграшок – вони повністю задовольнять всі її потреби, при цьому займуть мінімум місця в кімнаті. Проблема полягає в іншому – з усіма цими іграшками вам доведеться вчити грати малюка і приділяти процесу гри чимало часу. Сучасні ж батьки настільки зайняті, що частіше намагаються просто відкупитися від дитини черговою інтерактивною іграшкою замість того, щоб подарувати крихітці трохи свого дорогоцінного часу.

З іншого боку, ми живемо в епоху розвитку технологій, і тому вже прості неживі іграшки менш цікаві малюкам, ніж ті, що можуть самі рухатися, розмовляти і т.д. Це не дивно, така іграшка на вигляд дійсно цікавіша, ніж м'який ведмідь на поличці. Але, з іншого боку, такі іграшки швидко набридають і відправляються в ящик, а ще вони практично нічому не вчать дітей. Навіть ті з них, які читають казки, вчать рахувати або відтворюють алфавіт, все, чому можуть навчити – це обмеженому набору стандартних дій.

Ті ж іграшки, що не одухотворені, прекрасно розвивають фантазію дитини – адже з такою іграшкою малюкові самому доводиться придумувати, як спілкується його «герой», продумувати діалоги, і як іграшки можуть взаємодіяти одне з одним. Окрім того, традиційні іграшки допомагають дитині програвати і відпрацьовувати різні життєві сценарії, в результаті чого малюк росте більш тямущим і краще адаптований до навколишнього світу.

Кажучи вже про шкідливі іграшки, варто відзначити і колірну гамму сучасних дитячих виробів - всі виробники дитячих іграшок намагаються зробити їх якомога яскравішими, щоб привернути увагу потенційних маленьких споживачів. При цьому насичені і кислотні (неонові) яскраві кольори під час гри відволікають малюка від суті самої іграшки, не даючи повноцінно поринути у світ власної фантазії.

Висновок один – чим більше іграшка робить за вашої дитини, тим менше в ній користі.

Якщо ви хочете, щоб ваш малюк швидко орієнтувався у всьому, легко вчився і мав прекрасну уяву, віддавайте перевагу максимально простим іграшкам красивих, але стриманих кольорів з мінімальним набором додаткових функцій. Примусьте світлу голівоньку вашої дитини працювати з самого юного віку, і тоді успіх по життю їй гарантовано.

Автор: Сальнікова Катерина

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас

Схожі статті

|

Як вибрати найкращу ляльку для дівчинки

У кожної дівчинки повинна бути улюблена лялька. Якщо ви зараз шукаєте підходящий подарунок для маленької принцеси, тоді загляньте на BonToy – http://bontoy.com.ua/catalog/kukly-pupsy/, де на вас чекають найкращі ляльки і пупси. Ну а ми поки що спробуємо розібратися, яку ляльку краще вибрати для коханої донечки.

Як правильно вибирати дитячі іграшки

Всі ми хочемо, щоб іграшки були не тільки цікаві нашим діткам, а й розвивали їх. Зараз, звичайно, вибір всіляких дитячих іграшок необмежений – в будь-якому магазині знайдуться іграшки для будь-якого віку, статі і захоплень дитини. Але в цьому всьому розмаїтті нескладно розгубитися, особливо молодим батькам. Так як же правильно вибирати іграшки для малюка – цікаві і корисні?