Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Сила йорданської води

Сила йорданської води
 

Наближається велике християнське свято – Богоявлення, або, як ще кажуть – Водохреща (6 січня, раніше - 19 січня). Тисячі людей цього дня з вірою освятять воду та принесуть її в свої домівки, а разом з нею – велику благодать. Кожен ковток такої води для віруючої людини – ковток здоров’я, сили, довголіття, це – особливе благословення. Багато людей бажають зануритися в ополонку на Водохреща, очікуючи також на особливі ласки, в першу чергу - просячи в Бога міцного здоров’я.

В деяких регіонах України ще збереглася чудова традиція, коли після Богослужіння, повернувшись із церкви до дому, голова сім’ї освячує йорданською водою своє помешкання та всіх, хто в ньому проживає. Віруючі люди з особливим трепетом ставляться до води, освяченої в цей День, зберігаючи її як сильний оберіг і споживаючи дуже шанобливо та з глибокою вірою.

В чому ж феномен йорданської води?

Вражає наступний факт: йорданська вода не псується роками, в той час, як звичайна вода, набрана в посудину, стане несвіжою вже за 2-3 дні. Якщо ж освячену воду зберігати правильно, не пити її безпосередньо із посудини, в якій вона знаходиться (аби мікрофлора рота із губ, які торкаються посудини під час ковтання, не потрапила до освяченої води та не зіпсувала її), то зберігання йорданської води продовжується на необмежений термін.

Шукаючи пояснення цьому явищу, вчені проводили багато експериментів, зокрема і українські науковці проводили дослідження йорданської води впродовж шести років: з допомогою спеціальної діагностики (електропунктурної) вони досліджували її дію на людський організм. Вчені підтверджують: вода, набрана 19 січня, має особливий вплив на людський організм; у піддослідних, які її випивали, зміцнювався імунітет, підвищувалась біологічна активність організму, зменшувалися, або й узагалі зникали запальні процеси, спостерігався позитивний вплив на усі системи організму. Пік благотворної дії на організм наступав приблизно за годину після того, як випивали святу воду. Отже, терапевтичні властивості йорданської води доведені вже і науково.

Як правильно споживати йорданську воду? Священики пояснюють, що вживання освяченої води може бути абсолютно різним, тут немає строгих канонів, головне, аби ми вживали святу воду з вірою і шанобливо відносились до неї. Її можна як просто пити, так і окроплюватись нею самостійно, або окроплювати своїх близьких, свій дім, речі, які в ньому знаходяться (наприклад, ліжко, на якому Ви спите), також, можна миропомазуватись йорданською водою (робимо пальцем, змоченим у святій воді, знак хреста на тілі, паралельно добре промовляти молитву).

Знову ж таки хочеться підкреслити, з яким душевним налаштуванням потрібно здійснювати такі дії: з відповідною повагою, вірою та прагненням отримати благословення. Освячену воду не можна застосовувати для будь-яких побутових потреб.

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас