Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Дитяча казка: Зайчина шубка

Дитяча казка: Зайчина шубка
 

Зима нарядила дерева в снігові шуби. Прийшов час і зайці поміняти шубку – замість сіренької одягти нову, білу. Але наша зайка виявилася великою модницею.



- Не хочу одягати білу шубку, - вирішила вона. - Мені більше моя сіра шуба подобається!

І ось зайка вийшла погуляти у своїй сірій шубці. Вона вирішила відвідати свого друга їжачка, але не встигла пройти і півдороги, як її помітив вовк. Не дивно! Адже зайку в сірій шубці було дуже добре видно серед білих заметів.

Зайка ледве ноги забрала від вовка. Повернулася вона додому і думає: «Хоч і люблю я свою сіру шубку, але доведеться одягти іншу, а то вовк мене відразу помітить».

Думала-думала зайка, і одягла руду шубку. Вона вирішила, що в такому вбранні вовк прийме її за лисичку, і не стане на неї полювати.

Одягла зайка руду шубу і знову пішла в гості до їжачка. По дорозі вона зустріла білочку. Зайка хотіла привітатися з білочкою, але та перелякано подивилася на зайчика і втекла.

- Куди ж ти? - Здивувалася зайка. Але білочка спритно встрибнула на дерево і сховалася за гілками. Тут назустріч зайці вийшов лось. Він подивився на зайку і як розсміявся!

- Чому це ти, зайка, в руду шубку вирядилася? Ти тепер на себе не схожа. І взагалі схожа на якогось звірка з іншої планети. Не дивно, що тебе білочка злякалася. Я б теж злякався, якби не був таким великим, - сказав лось.

Довелося зайці повертатися додому і одягати білу шубку. Подивилася вона на себе в дзеркало і каже:

- А що, біла шубка навіть красивіша і тепліша, ніж сіра і руда. Та й, до того ж, у такій білій шубці мені легко сховатися серед снігу від вовка та лисиці.

Вийшла зайка в білій шубі на вулицю і знову зустріла білочку. До речі, білочка теж змінила шубку на зиму. Тепер замість рудуватої на ній була сіра шубка. На цей раз білочка не втекла, а підійшла до зайки, привіталася і запитала:

- Куди це ти йдеш у такій гарній шубі?

Зайка розповіла, що зібралася в гості до їжака.

- Так їжачок же спить взимку! Хіба ти не знаєш? - Здивувалася білочка.

Та й справді, зайка про це забула. Тоді зайка з білочкою вирішили удвох прогулятися. Білочка розповіла зайці, що сьогодні зустріла в лісі дивного звіра в рудій шубці. А коли зайка розповіла, хто це був насправді, вони разом довго сміялися.

З тих пір зайка завжди одягає на зиму білу шубку.

Автор: Олена Кукуєвицька

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас

Схожі статті

|

Дитяча казка: Пригоди Мурашки

Мурашка повернувся додому пізніше за всіх, коли вже майже усі його сусіди полягали спати в мурашнику.

- Ти де був? - суворо запитав його мураха-сторож. – Ми за тебе хвилювалися.

Дитяча казка: Олівець-забіяка

В коробці з олівцями жив чорний олівець-забіяка. Часом він робив усілякі капості, наприклад, малював чорні плями на чужих малюнках. Або навмисно дряпав папір своїм гострим носом.

Дитяча казка: Пригоди Малюванчика у шкільному портфелі

У першокласниці Кіри було завдання написати в прописах слово «хлопчик». Однак Кіру того дня вкусила невидима, але настирна казкова мушка-лінивка. І замість того, щоб написати, дівчинка намалювала в зошиті хлопчика: голова – це коло, тулуб – це овал. Ручки та ніжки – чотири відрізки. Крючечки на голові – то волосся, ну і, звичайно, очі, ніс та ротик.

Дитяча казка: Дракончик Дро та морозиво

«Морозива багато не буває», - міркував дракончик на ім’я Дро, доїдаючи восьмий кілограм холодних ласощів.

Ой, як же він помилявся! Приємне відчуття від смаку змінилося неприємним усвідомленням, що тепер у дракона зовсім не виходить випускати вогонь з пащі. І горло нестерпно боліло.