Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Як правильно ходити в гості з однорічним малюком?

Як правильно ходити в гості з однорічним малюком?
 

Вашому малюкові виповнився рік. Прекрасний вік, коли дитина вже топає, із задоволенням грає з дорослими і дітьми, і коли їй цікаво абсолютно все! Малюка називають милим, забавним, потішним. З таким всі хочуть грати, і це саме той період, коли родичі та друзі навперебій звуть вас в гості. Як ходити в гості, щоб візити були задоволенням для всіх, а не суцільним казусом? Головне – правильно все спланувати. Зробити це допоможуть наші 5 правил.



1. Заздалегідь визначте день візиту. Це повинен бути такий день, коли у вас не призначені додаткові заняття з малюком чи ні інші невідкладні справи, наприклад, плановий профогляд в поліклініці, плавання в басейні, масаж або групи раннього розвитку. Якщо для вас похід в гості – це розвага, то для маленької дитини – навантаження, як психоемоційне, так і фізичне. Не перевантажуйте малюка декількома візитами в один день.

2. Чітко визначте час, коли ви будете в гостях, спланувавши його так, щоб режим дня малюка не порушувався. Не плануйте візит, коли дитині пора спати. Вона вередуватиме і, звичайно ж, зіпсує весь візит пхиканням. Найкраще ходити в гості, коли дитина грає. Нова обстановка буде цікава малюкові і він із задоволенням гратиме з іншими дітьми чи дорослими.

3. Обов'язково уточніть, чи здорові всі члени сім'ї у приймаючої сторони. Якщо, наприклад, хтось із дітей вашої подруги захворів, перенесіть свій візит, як мінімум, на тиждень. Це дозволить уникнути зараження вашої дитини. Щоб бути впевненим, що в будинку, куди ви йдете, всі здорові, зателефонуйте і запитайте про це в той день, коли ви плануєте зустріч.

4. Візьміть з собою всі необхідні дитині речі: пустушку, їжу, напій, дитячий посуд, одяг. Посуд має бути тільки індивідуального користування, і ніякий інший його не замінить. Тому, збираючись у гості, дитячу ложечку, тарілочку і чашечку ви зобов'язані взяти з собою. Всі предмети, пов'язані з харчуванням та дитячою гігієною, дуже важливі, особливо коли дитина поза домом. Не забудьте про підгузки і пелюшки, а також обов'язково покладіть в сумку вологі серветки Helen Harper. Вони просочені гіпоалергенним дитячим вологим лосьйоном, ретельно і ніжно очищають шкіру малюків, захищаючи її від забруднення і бактерій. Ну а що стосується підгузників, то їх завжди потрібно брати з запасом.

5. Бажано взяти улюблену іграшку малюка. Якщо ви йдете в гості, де є інші діти, обмін іграшками допоможе їм швидко налагодити контакт. А якщо в будинку, куди заплановано візит, живуть тільки дорослі, і дитячих іграшок там немає, своя іграшка не дасть малюку занудьгувати.

І ще, заздалегідь складіть список дитячих речей, які потрібно обов'язково взяти з собою, збираючись у гості. Складаючи сумку за списком, ви точно не забудете найнеобхідніше. А значить, будете почувати себе спокійно і впевнено, повною мірою насолоджуючись спілкуванням з родичами і друзями.

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас