Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Народні засоби для лікування і профілактики застуди

Народні засоби для лікування і профілактики застуди

Народні засоби для лікування і профілактики застуди: лікуємося самі і допомагаємо дітям впоратися з вірусами

Сезон холодів – час, коли пора закутуватись в теплі вовняні шарфи і пити чай з лимоном і малиновим варенням. Час, коли не хочеться зайвий раз виходити з дому або вилазити з-під ковдри. Так хочеться дізнатися більше про ті народні засоби, як допоможуть зігрітися в холод або вилікувати всю сім'ю від недуги. У цьому вам може допомогти сайт про народні методи лікування http://healthday.in.ua/ і наші невеликі поради.



Чудовий осінній засіб – чай з малиновим варенням і лимоном. Його не варто пити перед виходом на вулицю, зате, як спосіб зігрітися після вогкої прогулянки або перебігання під дощем – ідеальний. Такий чай хороший і для дітей, які повернулися після прогулянки з мокрими ногами.

Ще одним звичним, але від цього не менш корисним засобом від застуди вважається тепле або гаряче молоко з медом. Такий напій добре заспокоює і допомагає легко заснути. Дітям цей засіб можна давати лише в тому випадку, якщо немає алергічної реакції на мед. При кашлі в молоко і мед додається вершкове масло. В цьому випадку страждають смакові якості напою, але зростає корисність.

Прогрівання – хороший спосіб лікування і профілактики застуди. Його слід використовувати лише при відсутності підвищеної температури. Сухе тепло від колючого вовняного шарфа або шкарпеток, а також прогрівання соляними елементами – це один зі способів підтримати замерзлий організм. Сюди ж можна віднести і шкарпетки з сухою гірчицею або гірчичними пакетами.

Фітонциди в найрізноманітніших видах і формах – це наше все. Пам'ятаєте з дитинства бутерброд з маслом зі скоринкою чорного хліба, натертого часником? А цибулю і часник, розставлені по всій квартирі? Шматочки часнику в пластикових контейнерах на шиї у дитсадівських дітей – це один з можливих варіантів профілактики грипу.

Журавлинний морс і напої з обліпихи, компоти з чорної смородини і шипшини – напої, багаті вітаміном С, які сприяють підтримці імунітету і швидкому одужанню. Тут же можна згадати про сироп із шипшини, який так люблять діти.

При кашлі
  • При хрипоті і сухому кашлі варіть десяток фініків протягом як мінімум півгодини в півлітра води. Пийте гарячим. Можна так само зварити шість-сім сушених фініків в чашці молока.

  • Ялицеве масло знімає напади сильного кашлю. Чисте масло закапується з піпетки на корінь язика по 3-5 крапель вранці та ввечері.

  • Змішати сік редьки або моркви з молоком або медовим напоєм (1:1). Приймати по 1 ст. л. 6 разів на день.

  • 30 г порошку кореня солодки, 15 г порошку кропу і 60 г цукру. Доза для дорослих – половина чайної ложки, для дітей – на вістрі складаного ножа два рази в день.
Окрема розмова – всілякі трав'яні збори. Тут потрібно уважно поставитися до показань і протипоказань, а також до дозувань і алергічних реакцій. Зараз трав'яні чаї можна придбати в більшості аптек в зручній для заварювання формі, але будьте обережні з самолікуванням травами!

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас

Схожі статті

|

Здолаємо застуду без таблеток: найдієвіші народні засоби

Зима, нажаль, приносить нам не лише веселі новорічно-різдвяні свята, але й сезонні недуги: біль в горлі, нежить, застуду… Знову похід в аптеку, знову лікування. Але чи безпечне воно? Скільки ми вже чули про побічні ефекти і шкоду від різних протигрипозних засобів, про фарбники у сиропах, і сумнівну ефективність льодяників «від горла». Коли ж мова йде про лікування дітей, стаємо ще більш обережними, адже маленький організм особливо вразливий до різної «хімії».

Особливі випадки носіння контактних лінз

Іноді контактні лінзи доводиться носити в особливих, не зовсім звичайних обставинах. Давайте розглянемо два найбільш поширених випадки. Це носіння однієї лінзи і суміщення з прийомом лікарських препаратів. Адже ці ситуації вимагають специфічної підготовки та дотримання деяких правил.

Які народні методи лікування застуди можуть бути небезпечними?

Для багатьох з нас застуда – це щось настільки банальне і несерйозне, що, захворівши, ми і не думаємо звертатися до лікаря. Адже є стільки народних засобів: ноги попарили, молочка з медом випили, в ніс – цибулевий сік і на ранок – здоровий і повний сил. Справді, народні засоби лікування – це сильні помічники, в яких мудрість та знання багатьох поколінь, вони можуть бути дуже ефективними, якщо їх правильно і з розумом застосовувати. Навіть лікарі інколи включають деякі «народні» рецепти поряд із традиційним лікуванням медикаментами.

Їжте ківі і не хворійте!

Всі знають про те, що лимони доцільно вживати для профілактики застуди і грипу, а також у боротьбі з цими недугами, адже даний цитрус містить вітамін С. А чи знаєте Ви про те,що лимон є далеко не лідером за вмістом аскорбінової кислоти, яка так необхідна нашій імунній системі?