Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Формулу щасливих стосунків виведено!

Формулу щасливих стосунків виведено!
 

Сьогодні вчені проводять дуже багато цікавих і навіть, часом, провокаційних досліджень. Зокрема, своїми унікальними проектами нас часто дивують британські вчені. Ось і чергове опитування, яке вони проводили, знову вражає несподіваними відкриттями. Отож, темою дослідження був пошук секрету такої-собі формули щасливих і міцних стосунків. Як виявилось, їх запорукою є зовсім не укладення офіційного шлюбу і не наявність у пари спільних дітей.



Цілуймося, обнімаймося і буде нам щастя!

Вже давно доведено, наскільки дотики та обійми важливі для психічного здоров’я та комфорту людини. Погодьтеся, інколи словами не висловиш того, що ми передаємо дотиком, пригортаючи близьку людину. Що більше ми обіймаємо (і що більше обіймають нас), то більшу довіру до світу ми відчуваємо. Тож психологи закликають нас більше обійматися, при цьому не лише з коханими: обіймайте своїх дітей, друзів, батьків.

Те саме стосується і поцілунків – вони не лиш допомагають нам висловити своє особливе ставлення, пристрасть, ніжність, а й діють як заспокійливе і навіть знеболювальне! Адже позбавляють стресу, зайвих переживань, тривоги, врівноважують гормональний фон. Практично половина опитаних пар вважають поцілунок найкращою профілактикою розлучень, та якнайповнішим виявом почуттів. Під час обіймань і поцілунків в кров виділяється гормон щастя (ендрофін), який так потрібен нам, аби почуватись щасливими.

Не вимагайте від партнера зізнань у коханні

В ході досліджень, багато опитаних скаржились, що їхні партнери просто змушують їх вимовляти заповітне «я тебе кохаю». Це велика помилка, адже таким чином втрачається весь сенс таких слів, вони можуть перетворитись на банальщину, що не несе на собі жодного емоційного навантаження. Те, наскільки часто людина зізнається у коханні, чи робить інші емоційні заяви, залежить від її темпераменту, ступеня емоційної розкутості. Тож для когось сказати «я тебе кохаю» - легко,а хтось вимовляє такі слова лише в момент особливого емоційного піднесення. Тож не вимагайте зізнань у своєї половинки, адже вони мають бути щирими. А якщо таких слів ви чуєте менше, ніж хотілося б, це ще не означає, що вас кохають не так сильно, як ви. Можливо ваш партнер просто не надає такого значення словам, вважаючи, що значно більше він «скаже» вам своїми вчинками, увагою, піклуванням,або ж ступінь емоційної розкутості вашого партнера нижчий, ніж ваш, тому для нього вимовляти такі слова за будь-якої нагоди – не припустимо.

Влаштовуйте собі романтичні побачення

Нажаль, часто після того, як пара починає жити разом, в житті закоханих стає все менше побачень, адже люди й так дуже часто бачаться, для чого ще спеціально кудись іти, щось влаштовувати. Насправді, в результаті опитувань (в них, до речі, взяли участь 2 тисячі чоловіків та жінок) з’ясувалось, що наявність романтичних побачень в житті пари, не залежно від її стажу – це дуже важливо для підтримки позитивного мікроклімату в сім’ї. Влаштовування побачень є особливо важливими для людей, які вже тривалий час разом, які вже стали батьками, у яких багато обов’язків, рутинних справ. Романтичні зустрічі допомагають повернути свіжість почуттів, дають змогу забути, що ви є татусями-матусями, керівниками, або підлеглими, на побаченні – ви просто закохані, які насолоджуються часом, проведеним разом.

Точки дотику

Виводячи формулу щасливих стосунків, психологи дійшли висновку, що для гармонійних і довготривалих відносин у пари мають бути певні «точки дотику», такі як спільне хобі, кілька спільних друзів, схожі смаки, а ще – приблизно однакове навантаження на роботі (наприклад, обоє працюють повний робочий день, а по приходу до дому рівномірно розподіляють домашні обов’язки). Важливо робити щось разом: відвідувати концерти, дивитися фільм, займатися спортом, садівництвом, подорожувати… Такі спільні заняття дуже зближують, тож можуть служити як гарною реабілітацією після відчуження партнерів, так і зближуючим фактором для пари з невеликим стажем. Тим не менш, не забувайте і про особистий простір – кожен має мати час (хоча б кілька годин на місяць) для свого особистого дозвілля.

Найщасливішими виявились ті пари, в яких чоловік та жінка намагаються задовольнити потреби один одного, або бодай знають їх (цікавляться ними). Йдеться не лише про банальні потреби, такі як бути ситим, сексуальне задоволення, а й про значимі для багатьох відчуття безпеки, захищеності, визнання, прийняття.

Що ж, шукаючи формулу щасливих стосунків, вчені дійшли до висновку, що довговічними і щасливими є ті стосунки, де живе любов, повага, бажання задовольнити потреби партнера, спільні інтереси, романтичні моменти,а ще, поцілунки і обійми ;).

Автор: Марта Павлюк

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас