Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Активний відпочинок для підлітків: здорові альтернативи комп´ютерним іграм

Активний відпочинок для підлітків: здорові альтернативи комп´ютерним іграм
 

Посидіти за комп'ютером і пограти в якусь іграшку обожнює кожен підліток, при цьому пропадати в віртуальному світі він може годинами. Знайома проблема?! Захопити підлітка чимось більш здоровим і цікавим складно, але і сучасний світ розваг не стоїть на місці. Однією з прекрасних альтернатив на вихідні може стати відвідування квест-кімнати, в яку можна піти з друзями, а потім ще довго обговорювати свою пригоду.



Квест-кімнати з'явилися відносно недавно, але за короткий час встигли завоювати чимало шанувальників. І якщо ваша дитина захоплюється комп'ютерними квестами, відвідування такої кімнати неодмінно принесе їй масу вражень і емоцій. Основна маса кімнат розрахована на відвідування командою – взявши з собою пару-трійку друзів, підлітки зможуть не тільки розважитися, але і чудово поспілкуватися, без телефонів і комп'ютерів. Крім того, як і звичайні логічні задачки і ті ж самі квести на комп'ютері, така кімната непогано розвиває логічне мислення, причинно-наслідковий взаємозв'язок і уважність до деталей.

З іншого боку, якщо ваша дитина більше захоплюється шутерами, то і тут можна придумати чимало більш здорових альтернатив. Якщо звичний тир занадто пасивний для активного підлітка, тоді можна запропонувати відвідати лазер-тег або пограти в пейнтбол, поєднавши приємне з корисним. І в першому, і в другому випадку кожному гравцеві доведеться чимало побігати, пошукати добру схованку і, звичайно ж, постаратися вразити супротивника першим. Якщо ж така активність не до душі, то можна спробувати постріляти по рухомій мішені, наприклад, по тарілках. Для хлопчиків підлітків такий відпочинок завжди неймовірно цікавий.

Якщо ваш підліток захоплюється машинами, тоді, можливо, настав час повчити його управляти справжньою машиною? Звичайно, починати краще з чогось старого, чого не шкода – так можна і повчитися водити машину, і заодно ремонтувати її. Такий навик стане в нагоді кожному підлітку в майбутньому, а можливо, ще й змусить забути про комп'ютер.

Як бачите, знайти більш здорову та корисну альтернативу можна всьому, головне зрозуміти, що саме найбільше в комп'ютерній грі подобається вашому чаду. Поспостерігайте трохи або запитайте у дитини, якими іграми вона захоплюється, і що цікавого в них знайшла, і тоді проблема вічного часу за комп'ютером вирішиться сама собою.

Автор: Сальнікова Катерина

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас