Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Російська лазня – відпочинок з користю для здоров´я!

Російська лазня – відпочинок з користю для здоров´я!
 

Концепція оздоровлення через воду і пару існує практично в кожній культурі. У нас – це лазня, відпочинок в якій анітрохи не втрачає своєї популярності. Секрет лазні в тому, що це – прекрасний спосіб відпочити, розслабитися, поспілкуватися з друзями, та ще й оздоровитися, відчути себе набагато краще як фізично, так і морально.

Наскільки лазня корисна для здоров'я?

Релаксація

Простіше кажучи, лазня розслаблює весь організм. Стрес призводить до напруження в м'язах, до болів і зниження розумової активності. Гаряче вологе повітря лазні розслабляє м'язи і сприяє зняттю стресової напруженості. В результаті ви відчуєте себе набагато легше, бадьоріше і жвавіше.

Схуднення

Паріння в лазні прирівнюється до тренування середньої складності – за сеанс спалюється близько 300 калорій без жодних зусиль. А в поєднанні з правильним харчуванням і регулярними тренуваннями, лазня стане одним з найефективніших способів очистити свій організм і скинути зайві кілограми.

Очищення

Баня підсилює кровообіг, допомагаючи організму позбавитися токсинів навіть в таких складних місцях, як зуби, кістки і пазухи. Також гаряча пара відкриває пори, завдяки чому через піт шкіра ефективно очищується, виглядає і «відчуває» себе набагато краще після банних процедур.

Зміцнення імунітету

Гарячий пар в лазні штучним чином піднімає температуру тіла, посилюючи роботу імунної системи. Регулярне відвідування парильні допоможе побороти хворобливість, особливо в холодні пори року.

Поліпшення кровотоку

Як уже згадувалося вище, російська лазня сприяє розширенню судин і поліпшенню кровотоку, завдяки чому стимулюються обмінні процеси в організмі, зникають застійні процеси, а клітини всіх систем і органів насичуються киснем. Крім того, парильня збільшує кількість лейкоцитів у крові.

Оздоровлення дихальних шляхів

Благотворно гаряча пара впливає і на органи дихання. Адже не дарма при застуді настільки популярним і дієвим способом лікування вважаються інгаляції. При застуді, нежиті та кашлі вирушайте в лазню, і ви швидко відчуєте полегшення.

Краса

Під час банних процедур можна не тільки поправити здоров'я, але і подбати про свою шкіру і волосся – поліпшити їхній стан. Зараз в мережі Інтернет можна знайти чимало рецептів краси саме для лазні та сауни, так що, вирушаючи в парильню, постарайтеся отримати від неї максимум користі!

Автор: Сальнікова Анна

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас