Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Купляємо нову дитячу іграшку: які питання ви повинні собі задати?

Купляємо нову дитячу іграшку: які питання ви повинні собі задати?

Купівля іграшок здатна пробудити дитину в кожному з нас, а може і стати заняттям, що по-справжньому вимотує. Адже асортимент іграшок в сучасних магазинах дійсно величезний! Щоб полегшити собі завдання, звузити вибір, бути впевненим покупці і просто насолоджуватися процесом, задайте собі кілька питань...



Чи підходить іграшка за віком?

Іграшки, призначені для немовлят (як мобілі, дзеркальця, брязкальця) будуть нецікавими однорічній дитині, якій більше сподобаються всілякі каталки, сортери, м'ячики. З іншого ж боку, однорічна дитина ще не готова до більш складних іграшок, які вимагають володіння певними навичками, яких поки що у малюка немає (конструктори, пазли, набори для творчості). Тому, вибираючи іграшку для дитини, керуйтеся рекомендаціями виробника щодо віку, зазначеними на упаковці. Також при виборі іграшки важливо враховувати інтереси і здібності малюка: наприклад, дитина 2-3 років з відмінною координацією може грати з конструктором, призначеним для діток дошкільного віку.

Чи буде іграшка розвивати малюка?

Не зациклюйтеся на тому, що кожна іграшка повинна стимулювати розвиток дитини – розумовий або фізичний. У крихітки повинні бути іграшки, які просто подобаються, якими просто цікаво грати. Купуйте і прості іграшки, і ті, які розвивають малюка всебічно – стимулюють розвиток навичок (і фізичних, і розумових), навчають, допомагають зрозуміти навколишній світ. Так дитина не втратить до них інтерес і буде проводити час за грою цікаво і з користю.

Чи безпечна іграшка?

Неважливо, скільки років вашій дитині, купуйте їй тільки ті іграшки, в безпеці яких ви впевнені. До трьох років (і пізніше, якщо малюк продовжує тягнути дрібні предмети в рот) вибирайте іграшки без дрібних деталей, якими малюк може вдавитися (орієнтир – деталі не повинні пролазити у втулку від туалетного паперу). Переконайтеся, що іграшка має міцну конструкцію, міцно зшита, якісно оброблена, а також, що її можна мити або прати. Відмовтеся від іграшок зі знімними деталями, деталями, що стирчать, довгими стрічками, що бовтаються, нитками і шнурками, гострими кутами або краями, гучними звуками, електричними з'єднаннями, елементами, що нагріваються, або з доступом до знімної батарейки. І ні в якому разі не економте, купуючи поламані, пошкоджені іграшки за зниженою ціною.

Чи схвалюєте ви таку іграшку?

Не купуйте іграшку, якщо вона не відповідає вашим моральним засадам або суперечить вашим методам виховання. Наприклад, іграшкова зброя може конфліктувати з вашими принципами, в цьому випадку, не потрібно, щоб такі іграшки з'являлися у вашому домі. Іграшки для дівчаток також можуть нести повідомлення, яке вам не подобається (акцент на макіяжі, визиваючому зовнішньому вигляді). Але ви повинні розуміти, що ваше чадо в будь-якому випадку буде бачити такі іграшки у інших дітей і в магазинах, іноді грати ними без вашого відома (наприклад, в дитячому саду). Або ж, як у випадку з іграшковою зброєю, дитина може імітувати пістолет пальцями або використовувати сторонні предмети, замінюючи його в грі. В цьому випадку поговоріть з дитиною про те, чому ви не схвалюєте подібні ігри та іграшки.

Приємного вам шопінгу!

Автор: Сальнікова Анна

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас

Схожі статті

|

Як вибрати найкращу ляльку для дівчинки

У кожної дівчинки повинна бути улюблена лялька. Якщо ви зараз шукаєте підходящий подарунок для маленької принцеси, тоді загляньте на BonToy – http://bontoy.com.ua/catalog/kukly-pupsy/, де на вас чекають найкращі ляльки і пупси. Ну а ми поки що спробуємо розібратися, яку ляльку краще вибрати для коханої донечки.

Як правильно вибирати дитячі іграшки

Всі ми хочемо, щоб іграшки були не тільки цікаві нашим діткам, а й розвивали їх. Зараз, звичайно, вибір всіляких дитячих іграшок необмежений – в будь-якому магазині знайдуться іграшки для будь-якого віку, статі і захоплень дитини. Але в цьому всьому розмаїтті нескладно розгубитися, особливо молодим батькам. Так як же правильно вибирати іграшки для малюка – цікаві і корисні?