Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Дитяча казка: Квітка, що боялася темряви

Дитяча казка: Квітка, що боялася темряви
 

На галявині жила-була квітка, яка боялася темряви. Вдень вона була весела, посміхалася іншим квітам, комахам та людям. А як тільки наступала ніч, вона підіймала свої ручки-пелюстки до голівки та тремтіла від страху. Квітці здавалося, що кудлате чудовисько хоче схопити її своїми лапами. А на ранок вона розуміла, що то зовсім не чудовисько, а старе дерево, яке стоїть поруч. Вночі квітка бачила, як хтось з великою головою дивиться на неї, та від страху горнулася до землі. А в ранці, з першими променями сонця, квітка роздивлялася – то ж звичайний гриб!



І ось одного ранку, коли з’явилося сонечко, квітка попросила в нього:

- Сонечко, будь ласка, не ховайся ввечері. Лишайся тут назавжди! Коли ти поруч, всім добре, тепло й зовсім не страшно!

- Вибач, квіточко, але я не можу завжди бути поруч. Якби я щовечора не йшло спати, то заважало б спати іншім. Адже темрява допомагає заснути та бачити гарні сні. Та й мені відпочинок потрібен, тому я ввечері йду, а на ранок повертаюсь.

- А що ж мені робити? – заплакала квітка. – Темрява не допомагає мені заснути, а лякає мене. Сонечко, тебе немає поруч, і мені страшно самій!

- А хіба ти вночі лишаєшся сама? Зверни увагу – коли я йду спати, на небі з’являються Місяць та зорі. Вони, звичайно, не сяють так яскраво як мої промені, але від них також є світло. І якщо ти придивишся, то побачиш, що вночі навколо тебе не чудовиська, а дерева та інші мешканці лісу.

І ось, коли настала ніч, квіточка знову збиралася злякатися темряви. Але вона згадала слова сонечка, підняла очі до неба та побачила там Місяць та зорі.

У цьому нічному світлі квіточка розгледіла гриб, дерево, кущики, які раніше вночі їй здавалися чудовиськами, та зрозуміла, що немає чого боятися. Вона охопила голову руками-пелюстками, але на цей раз не від страху, а для того, щоб міцніше заснути. С того часу квітка більше не боїться темряви та спокійно спить. Вона знає, що вдень поруч з нею сонечко, а вночі – Місяць та зорі.

Автор: Олена Кукуєвицька

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас

Схожі статті

|

Дитяча казка: Гном Тяп-Ляп

Жив-був гном по імені Тяп-Ляп. За яку б справу він не брався, все у нього виходило так-сяк. Тільки не подумайте, що він був дурним або злим. Ні, просто гному Тяп-Ляпу було лінь вчитися, і він вважав, що неважливо старанним. Замість того, щоб навчитися чомусь новому, цікавому і корисному, він гуляв і веселився. І взагалі, Тяп-Ляп думав, що тепер все знає і вміє, а інші його недооцінюють.

Дитяча казка-вірш: Ображений хлопчик

Я образився на брата –
Він не хоче разом грати.
Поки він на дворі грався,
Я дивився й ображався.

Дитяча казка: Як Мороз, Сніг та Вітер ходили на прогулянку

Жила-була Зима, і було в неї три сини – Мороз, Сніг та Холодний Вітер. Одного разу, коли Мороз і Сніг ще спали, Холодний Вітер вирішив прогулятися. Як тільки він виглянув на вулицю, дерева почали розгойдуватися. Здавалося, що вони ось-ось зламаються. Вітер зривав з дерев останні листочки, що залишилися з осені. Перелякані птиці поховалися, хто де зміг, розпушили пір'я, щоб зігрітися. Люди закрили вікна в своїх будинках, перехожі піднімали коміри і натягували на шапки.

Дитяча казка: Жаб’яча пісня

Одному жабенятку мама сказала, що воно гарно співає. Тому воно вирішило порадувати своїм співом всіх, і одного разу почало голосно співати на болоті.