Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Великодня творчість для дітей: вулканічні яйця

Великодня творчість для дітей: вулканічні яйця
 

Багатьом дітям шкільного віку неймовірно подобаються вулкани, а навіть якщо ваша дітвора до них байдужа, їй вже точно сподобається така пасхальна творчість. Фарбування яєць на Великдень – це завжди весело, але цей спосіб (вулканічні яйця) не залишить байдужими малюків – він простий і веселий, а крашанки виходять неймовірно красивими!



Така пасхальна творчість, як створення «вулканічних» крашанок, неодмінно потішить дітлахів, адже малюки будуть не просто фарбувати яйця, а й веселитися, створюючи ефект різнокольорової лави з барвників.

Вулканічні крашанки з дітьми

Що знадобиться:

- варені вкруту яйця;
- харчові барвники;
- оцет;
- харчова сода;
- пензлики для малювання;
- ємності для барвників;
- велика тарілка або чашка.

Приготуйте фарбу для яєць, змішавши столову ложку соди, пару чайних ложок води і трохи харчового барвника. Змішайте інгредієнти і доведіть до такої консистенції, як вам подобається. Потім за допомогою пензлика почніть розфарбовувати яйця – безладними мазками, різними кольорами, можна і просто бризкати на них приготовленою фарбою (все це робиться на окремій великій тарілочці).

вулканічні великодні яйця з дітьми

Зверху фарбу поливайте оцтом і дивіться, як барвник з содою піниться, створюючи ефект різнокольорової вулканічної лави. Наносити фарбу можна в кілька шарів, кожен раз поливаючи оцтом і отримуючи нові кольори «лави». Коли ж забарвлення великоднього яйця вас влаштує, просто промокніть зайвий оцет або поставте яйця сушитися на відкритому повітрі.

вулканічні великодні яйця з дітьми

Автор: Сальнікова Анна

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас