Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Великодня забава для дітей: фарбуємо яйця... збитими вершками!

Великодня забава для дітей: фарбуємо яйця... збитими вершками!
 

Ви могли бачити в мережі досить неординарний спосіб фарбування яєць – за допомогою пінки для гоління. Це цікаво і весело, але так як шкаралупа дуже пориста, яйця після такого декору їсти, звичайно ж, не можна. Ми пропонуємо вам і вашим діткам повеселитися, декоруючи яйця на Великдень тим самим способом, але за допомогою збитих вершків – безпечних і смачних. Впевнені, малечі сподобається така цікава і, головне, смачненька великодня творчість.

Фарбуємо яйця за допомогою збитих вершків

Що знадобиться:

- 1 велика банка збитих вершків;
- харчові барвники;
- круто варені яйця.

Викладіть збиті вершки в глибоке деко або миску, в різних місцях висипте або налийте барвники різних кольорів. Врахуйте, що метал може вбирати колір, тому краще для цих цілей користуватися скляним посудом. У барвники можна додати трохи оцту, щоб колір на яйцях виходив яскравішим. Між різними барвниками залишайте відстань в 2-3 см. Потім за допомогою ложки почніть акуратно змішувати вершки з барвниками, щоб вийшли гарні розводи. Не змішуйте занадто сильно, щоб розводи залишилися на поверхні яйця, а не перетворилися просто в плями.

Покладіть яйце в кольорові збиті вершки, покатайте, щоб воно забарвилося з усіх боків. Намагайтеся не катати довго, щоб кольори не змішалися занадто сильно, а розводи були чітко видні. Залиште яйце на 10 хвилин (поклавши на серветку), не витираючи, щоб барвники увібралися. Можна потримати і довше – чим довше, тим яскравішими будуть кольори (але не довше півгодини, далі це буде марно). Промокніть яйця паперовою серветкою або ганчіркою, потім швиденько сполосніть під холодною водою.

Якщо ви хочете виготовити підставку для яєць, щоб не викладати їх сушитися на серветки, є кілька простих способів це зробити. У щільний поролон або пінопласт вставте зубочистки, тонкі гвоздики або шпильки на такій відстані, щоб 4 гострих кінчика підтримували одне яйце. Або ж можна розрізати втулку від туалетного паперу на 4 частини – так ви отримаєте 4 круглі підставки для яєць.

Автор: Сальнікова Анна

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас

Схожі статті

|

Ідеї поробок з дітьми на Великдень: фламінго і лебідь з крашанок

Незважаючи на те, що до Великодня залишилося трохи більше місяця, ми пропонуємо вам з малюками зайнятися великодніми поробками прямо зараз! По-перше, це цікаве розвиваюче дозвілля. По-друге, така творчість подарує святковий настрій і змусить дітвору чекати Великодня ще сильніше. По-третє, ці милі великодні поробки допоможуть прикрасити будинок до свята. Так що, вперед! І сьогодні ми почнемо з виготовлення красивих лебедів і фламінго з крашанок.

Поробки з дітьми на Великдень – яскраві і сонячні крашанки-ананаси!

Хоч Великдень ніяк не асоціюється у нас з ананасами, але чому б і ні? Тільки уявіть, як яскраво і сонячно виглядатимуть такі великодні яйця на вашому столі! А ще така ідея великодніх поробок вже точно сподобається вашій дітворі. Тому пропонуємо вам в цьому році зробити на Великдень щось дійсно оригінальне – перетворити з дітлахами звичні крашанки в маленькі милі ананасики!