Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

5 причин полюбити заморожені овочі

5 причин полюбити заморожені овочі
 

Влітку і восени купити свіжі, тільки зірвані овочі, фрукти та зелень – не проблема, а ось взимку і ранньою весною з цим все набагато складніше. На жаль, консервовані овочі та фрукти не зберігають і половини корисних речовин, те ж саме стосується і овочів, що довго лежать в погребі. Чудовою альтернативою свіжим овочам в холодну пору року є заморожені овочі. Все ще уникаєте їх? Даремно! І зараз ми вам це доведемо.



Звичайно, щоб відразу розставити всі крапки над «і», відзначимо, що далі піде мова виключно про овочі та фрукти, які були заморожені за допомогою технології миттєвої «шокової» заморозки, а не просто у звичайній морозильній камері. А також, щоб ваші кулінарні овочеві шедеври завжди мали неперевершений смак, купуйте заморожені овочі тільки перевірених торгових марок, як Хуторок. Тут для заморозки використовують тільки якісні відібрані овочі, фрукти і ягоди, які обробляються і заготовлюються за сучасними європейськими технологіями!

Чому варто полюбити заморожені овочі?

1. Це корисно! Ми не дарма відразу згадали саме метод миттєвої заморозки, так як тільки в такому випадку заморожені продукти зберігають максимум корисних речовин. Так, наприклад, заморожений шпинат містить 85% вітамінів і мінералів, в порівнянні з пучком, тільки що зірваним з грядки, в той час як навіть трохи полежавши на полиці магазину (до доби), він уже втрачає близько 50% всіх корисних речовин.

2. Це смачно! Завдяки тому, що з моменту збору проходить мінімум часу до заморозки, в процесі якої навіть у структурі клітин руйнуючі кристали льоду не встигають утворюватися, ці овочі зберігають свіжий природний смак, тому завжди стануть чудовою альтернативою свіжим овочам взимку.

3. Це доступно! Собівартість виробництва і упаковки таких овочів не висока, саме тому заморожені овочі коштують зовсім недорого, а зберігатися можуть дуже довго. При цьому багато виробників навіть кладуть спеціальні лакмусові папірці, які реагують на підвищення вологи, щоб покупці були впевнені в тому, що під час доставки і зберігання овочі не розморожувалися.

4. Це швидко! Думаєте, готувати з заморожених овочів складно? А ось і ні – вони завжди прийдуть на допомогу, коли потрібно щось приготувати, а часу зовсім немає. Подумайте самі, що може бути простіше? Закип'ятити воду і всипати в підсолений окріп спаржу на 5-7 хвилин, потім витягнути і все – гарнір готовий. Хочете соте або рагу з різних овочів? Теж не проблема: розігріваєте сковорідку, додаєте трохи рослинної олії, висипаєте овочі, тушкуєте 15 хвилин і все. При бажанні страву можна доповнити улюбленим соусом.

5. Це зручно! Найбільше подобається особисто мені, як господині, те, що овочі та фрукти, заморожені і дбайливо упаковані в пакетики, не потрібно підготовлювати до готування. Ніякого чищення картоплі і грибів, не потрібно чистити вишні від кісточок на пиріг, а завжди достатньо просто висипати склад пакетика в глибоку миску, злегка обдати окропом, і овочі готові до моїх кулінарних шедеврів.

Звичайно, коли є можливість харчуватися свіжими овочами та фруктами прямо з грядки, тут вибір очевидний. Але навіть зараз, коли вже за вікном весна і так хочеться ягід і фруктів, а до них ще так далеко, чому б не побалувати себе цілком здоровою і смачною альтернативою?

Автор: Сальнікова Катерина

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас