Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Секрети ідеального шашлика: готуємось до травневих барбекю

Секрети ідеального шашлика: готуємось до травневих барбекю
 

Сезон шашлика вже відкрито! Травневі свята для багатьох асоціюються з посиденьками на свіжому повітрі та смакуванням соковитого шашлика і інших страв, приготованих на вогні. Але щоби цей шашлик був дійсно соковитим та смачним, потрібно знати кілька важливих секретів його приготування.

Шматочки м’яса: не завеликі і не замалі

Розмір шматочків м’яса для шашлика – важливий нюанс. Адже надто великі можуть погано приготуватися, залишитись напівсирими, а замаленькі – навпаки мають шанс надто пересохнути, пригоріти. Шматочки мають бути середнього розміру – приблизно такими, які зручно покласти в рот за один раз ;).

Важливо правильно посолити

Що мається на увазі? Багато з нас солять м'ясо для шашлика ще на стадії маринування, а спробуйте посолити шашлик перед самим нанизуванням на шампур, або ж вже в процесі приготування, коли шашличок на вогні. І ви здивуєтесь, наскільки соковитішим він вийде. Адже це просте правило стосується усіх страв із м’яса – солити їх краще наприкінці приготування, адже сіль позбавляє м'ясо соковитості, висушує його.

Як нанизувати?

Нанизуючи шматочки м’яса на шампур, не притискайте їх надто щільно, адже тоді шашлик погано приготується на зрізах. Також, не рекомендується нанизувати на шампур щось окрім м’яса, тому що все це просто згорить (зрозуміло, що цибуля, помідори, перець, чи інші овочі, які ми любимо смажити разом із м’ясом, приготуються значно швидше ніж сам шашлик). Якщо ви бажаєте доповнити смак м’яса овочевими нотками – приготуйте овочі окремо.

Вибір дров – це важливо

Сам процес готування шашлика є наступним: м'ясо готується на вугіллі, під впливом температури жару, вбираючи дим дров, які вже перегоріли. Тож вибір цих дров – теж відіграє не останню роль у приготуванні ідеального шашлика. Дуб, бук, береза, фруктові дерева – із них ви матимете добрі дрова для приготування улюбленої страви на вогні. А от хвойних гілочок краще уникати, від великої кількості смоли, яку має хвоя, шашлик може гірчити. Так само, уникайте підкладання у багаття різних шматків лакованої, фарбованої деревини, адже такі «дрова» можуть чинити токсичний вплив.

Правильний маринад – половина справи

І, на сам кінець, поговоримо про дуже важливий момент – маринування м’яса для шашлика. Це – чи не ключовий пункт всього процесу. Обираючи вид маринаду, уникайте оцту, який просто пересушить ваш шашлик, позбавивши його такої бажаної соковитості. Також, не варто використовувати майонез при маринування м’яса для шашлика – цей соус застосовується лише для холодних страв. А от кефір, біле вино, ківі, мінеральна вода, цибулька, спеції – складники справді вдалих маринадів. Важливо їх правильно скомбінувати і можна насолоджуватись неперевершеним смаком!

Автор: Марта Павлюк

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас