Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Чи варто відвідувати центр дитячого розвитку?

Чи варто відвідувати центр дитячого розвитку?
 

Сьогодні діти, йдучи до школи, вже повинні вміти писати, читати, а в деяких випадках ще й знати основи рахунку і англійської мови. Прагнучи все встигнути і виховати юного вундеркінда, багато молодих батьків вже з півтора-двох років починають активно відвідувати різноманітні секції, гуртки і дитячі центри раннього розвитку. Чи варто воно того і чи дійсно так потрібно навантажувати дитину з ранніх років? – Давайте обговоримо.



Серед усього розмаїття шкіл і центрів раннього розвитку можна без зусиль знайти місце, де ви і ваша дитина почуватиметься відмінно. Інше питання в педагогічному і психологічному підході, але тут вже вибирати вам, що більше подобається – щоб вашому чаду допомогли розкрити певні таланти або просто різнобічний розвиток всіх навичок. Одним з найкращих центрів раннього розвитку в Києві є «Будинок талантів» - https://dom-talantov.com/, де в теплій дружній атмосфері ваш малюк навчиться малювати, побіжно розмовляти на декількох мовах, розбиратися в музиці і багато іншого. Та все ж, наскільки все це потрібно сучасній дитині?

Знаю, ми росли в інший час, і наше дитинство було яскравим, цікавим, наповненим іграми з однолітками у дворі і лише у вихідні з ранку диснеївськими мультиками. Дитинство наших батьків і зовсім було позбавлена необхідності з раннього віку вчити іноземні мови та інше. Це і є основною причиною, чому багато батьків ставляться настільки скептично до центрів раннього розвитку. Проте вони дійсно можуть бути дуже корисні. Як підтвердження, можете запитати будь-яку молоду маму – чи пошкодували вони хоч раз, що вирішили-таки відвідувати такого роду заняття? Відповідь буде однозначною – звичайно, ні. І знаєте чому?

Будь-які заняття в групі однолітків, будь то садок, спортивна секція або заняття в центрі, допомагають дитині простіше справлятися з соціальною адаптацією. Так, починаючи відвідувати центр раннього розвитку з 1,5-2 років, до моменту навіть походу в садок ваша дитина вже буде простіше адаптуватися до нових незнайомих місць.

З іншого боку, як зазначають самі матусі, творчі заняття з пластиліном, фарбами, глиною, горохом, квасолею та іншими предметами в домашніх умовах іншим разом можуть вас вивести з себе, особливо якщо дитина випадково заляпає стіну, упустить шматочок пластиліну на килим або розсипе горох по всій підлозі. Тому іноді мимоволі доводиться обмежувати дитину в інструментах для творчості. Але ж такі заняття регулярно проводяться і в дитячому центрі, де дитина може вдосталь награтися, помалювати і спробувати створити щось, при цьому ані вам, ані вашому малюку не доведеться переживати, якщо раптом він випадково перекине щось.

Ще один факт на користь відвідування дитячого центру – це розширення власного погляду. Коли ви цілими днями в чотирьох стінах перебуваєте разом зі своєю дитиною, ви можете багато чого не помічати. Відвідуючи подібні місця, у вас з'являється чудова можливість поглянути на взаємини мами і дитини зі сторони, і напевно в інших ви помітите чимало неприємних моментів, якими, можливо, і самі іноді грішите. Це відмінний спосіб переглянути власні методи виховання і зробити ваші взаємини з крихіткою більш гармонійними.

Важливу роль відіграє тут і психологічний фактор для самих матусь, адже давайте зізнаємося собі чесно – сидячи в декреті, соціалізація потрібна вам не менше, ніж вашому малюкові. З цієї причини багато хто прагне якомога раніше вийти з декрету і повернутися в улюблений робочий колектив, де можна обговорити будь-які новини і де неодмінно оцінять нову сукню. А відвідуючи заняття в дитячому центрі, ви також отримуєте можливість поговорити з такими ж матусями, як і ви, обговорити проблеми та обмінятися досвідом.

І це ми ще навіть не обговорили питання про те, скільки користі для всебічного і цілісного розвитку малюка можуть принести такі заняття. Якщо ви все ще замислюєтеся – а чи варто воно того? Звичайно, варто! До того ж, дуже скоро ви побачите самі, що цих 2-3 разів на тиждень по годині, проведених в центрі, ваша дитина завжди чекатиме з нетерпінням.

Автор: Сальнікова Катерина

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас