Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Пікнік за всіма правилами: організовуємо вдалий відпочинок

Пікнік за всіма правилами: організовуємо вдалий відпочинок

Збираєтесь влаштовувати пікнік на травневі свята? Чудова ідея! Проте, якщо бажаєте, аби все вдалося на славу, відпочинок був справді відпочинком і приніс задоволення – до нього потрібно правильно підготуватися. Отож, про основні правила вдалого пікніка дальше ;)

Веселощі? Романтика? Спілкування у колі сім’ї?..

Найперше, звісно, ви маєте визначитись, який пікнік хочете влаштувати: це буде відпочинок у колі друзів, або ж посиденьки з коханою людиною на лоні природи, чи сімейний відпочинок. Адже кожен з них має свої пріоритети. Якщо це відпочинок для двох – тут важливі дрібні деталі, які створюватимуть романтичну атмосферу, що, наприклад, не настільки важливо при організації веселого пікніка з розвагами у колі друзів, натомість, коли йдеться про сімейний відпочинок, на якому будуть діти – тут важливо найперше потурбуватись про комфорт маленьких відпочивальників.

Отож, для початку потрібно визначити дату та місце проведення пікніка, узгодити їх з усіма, хто запрошений. Якщо це якесь віддалене місце – одразу варто підняти питання транспорту: яким способом ви будете добиратися до місця призначення. Якщо на пікніку будуть малята – подумайте, чи зручно буде вибиратися дуже далеко за місто? У випадку, якщо малюк терміново захоче додому, або щось непередбачувано знадобиться у магазині, - чи буде змога оперативно добратися «до цивілізації»?

Обираючи місце, яке послужить вам привалом, зверніть увагу, що ідеально для імпровізованого столу підійде максимально рівна поверхня, без пеньків, горбочків і т. п. Якщо ви сидітимете на покривалі – під нього простеліть одноразову скатертину, клейонку, а вже зверху – красиве покривало.

Список – ваше все

Без списку на пікнік ніяк, тож за кілька днів до запланованої події складіть детальний список усього, що потрібно взяти. Не надійтеся на те, що, мовляв, цього і цього вже писати не буду, адже про таке я точно не забуду.

У список не забудьте включити такі речі як сміттєві пакети, серветки (вологі та сухі), питтєва вода, одяг (на випадок зміни погоди), ну і, звісно, фотоапарат! Якщо з вами будуть малюки – список потрібно складати ще більш скрупульозно: додаткові одежини (на випадок «аварій»), дитячий посуд, іграшки, підгузники…

Розважальна програма і меню

Напередодні пікніка обов’язково продумайте, якими заняттями розважатимете душу ;). Можливо ви візьмете вудочки, якщо риболовля – ваше хобі, або ж набір для бадмінтону, фрісбі, футбольний м’яч, чи просто кілька цікавих ідей для розважальної програми.

А от стосовно меню – тут також важливо не прогадати. Обирайте ситні страви, адже на свіжому повітрі апетит завжди посилюється. Будьте обережні з їжею, яка швидко псується. Добре було б запастися сумкою-холодильником – матимете впевненість, що всі ваші страви збережуться свіжими на довше. Ну і, звісно, страви, приготовані на вогні – ідеальний варіант для пікніка.

Автор: Марта Павлюк

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас