Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Дитяча казка: Подарунок для принцеси

Дитяча казка: Подарунок для принцеси
 

У далекому королівстві жив-був юнак на ім'я Філіп, який закохався в прекрасну принцесу. Філіпу дуже хотілося зробити принцесі подарунок, щоб порадувати її і розповісти про свої почуття до неї. Але що подарувати своїй коханій, юнак не знав. Адже у неї, принцеси, вже були найрізноманітніші прикраси і сукні. Найкращі квіти росли біля її будинку, а солодкоголосі птахи співали в її саду.



Філіп хотів подарувати принцесі усі найкрасивіші квіти на світі, хоча він вважав, що навіть всі квіти разом не можуть зрівнятися з красою принцеси. Ще юнак хотів подарувати їй річку, тому що вода в ній була така ж чиста, як душа його принцеси. А ще Філіп хотів подарувати дівчині весняне сонце – таке ж ласкаве, як його кохана. Але він не міг зробити принцесі таких подарунків – адже і квіти, і річка, і сонце належать не лише йому, а всім людям, тваринам, птахам і рослинам.

Довго Філіп думав, який подарунок буде гідний краси і доброго серця її улюбленої принцеси. Але він не бачив нічого кращого за те, що створила природа. І ось одного разу Філіп взяв фарби і вирішив повторити на папері все прекрасне, що бачить навколо. Згодом у нього з'явилася картина, на якій він зобразив річку, квіти, зелені дерева, сонце, траву і навіть маленьких комах і метеликів, які теж здавалися йому красивими.

Закінчивши картину, Філіп відправився в будинок улюбленої принцеси і підніс їй свій подарунок. Він не був справжнім художником, тому картина у нього вийшла недосконалою. Але у цієї картини був один секрет – вона не тільки радувала гарним пейзажем, а й дарувала частинку тепла і любові. Адже саме з такими добрими почуттями Філіп малював картину.

Цей подарунок дуже сподобався принцесі. Ніхто раніше не робив для неї таких особливих подарунків. Принцеса зрозуміла, що Філіп її дійсно любить, і сама ще більше, ніж раніше, закохалася в нього. Вони одружилися і жили довго і щасливо.

Автор: Олена Кукуєвицька

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас

Схожі статті

|

Дитяча казка: Пригоди Мурашки

Мурашка повернувся додому пізніше за всіх, коли вже майже усі його сусіди полягали спати в мурашнику.

- Ти де був? - суворо запитав його мураха-сторож. – Ми за тебе хвилювалися.

Дитяча казка: Олівець-забіяка

В коробці з олівцями жив чорний олівець-забіяка. Часом він робив усілякі капості, наприклад, малював чорні плями на чужих малюнках. Або навмисно дряпав папір своїм гострим носом.

Дитяча казка: Пригоди Малюванчика у шкільному портфелі

У першокласниці Кіри було завдання написати в прописах слово «хлопчик». Однак Кіру того дня вкусила невидима, але настирна казкова мушка-лінивка. І замість того, щоб написати, дівчинка намалювала в зошиті хлопчика: голова – це коло, тулуб – це овал. Ручки та ніжки – чотири відрізки. Крючечки на голові – то волосся, ну і, звичайно, очі, ніс та ротик.

Дитяча казка: Дракончик Дро та морозиво

«Морозива багато не буває», - міркував дракончик на ім’я Дро, доїдаючи восьмий кілограм холодних ласощів.

Ой, як же він помилявся! Приємне відчуття від смаку змінилося неприємним усвідомленням, що тепер у дракона зовсім не виходить випускати вогонь з пащі. І горло нестерпно боліло.