Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Вирішили працювати на дому? Які навички вам будуть потрібні?

Вирішили працювати на дому? Які навички вам будуть потрібні?
 

Отже, ви напевно вже не раз читали про переваги віддаленої роботи і вирішили нарешті спробувати втілити цю мрію в реальність. Але щоб ваша робота на дому була дійсно ефективною, ви повинні володіти рядом якостей, які могли не бути необхідними на вашій колишній, звичайній роботі. Що ж це за якості?



1. Організованість. Коли ви працюєте віддалено, за вами ніхто не буде дивитися, змушувати, нависати над вами. Тому вам важливо вміти організувати себе самостійно, щоб укладатися в терміни. Вам потрібно розробити для себе робочий графік і строго його дотримуватися, не відволікаючись на холодильник, телевізор та інші домашні «подразники».

2. Комунікабельність. Вам буде необхідно підтримувати зв'язок зі співробітниками, начальством, замовниками... Щоб з вами було легко зв'язатися, вам доведеться налаштувати всілякі інструменти для дистанційного спілкування: завести робочий номер телефону, електронну пошту, Skype, Viber (або інший месенджер) і т.д. У зв'язку з цим вам також потрібно навчитися красиво говорити і писати, щоб при спілкуванні у людей не створювалося враження, що ви – безграмотна людина.

3. Проактивність. Так як більшу частину часу (якщо не весь час) ви будете працювати вдома самостійно, вам не буде до кого звернутися за допомогою. Якщо раніше в офісі ви могли попросити допомоги зі складним або незрозумілим завданням у співробітника, то тепер вам доведеться приймати рішення і виконувати 100% роботи самостійно. З іншого боку, у вас під рукою завжди буде інтернет, так що, працюючи вдома, ви отримаєте хорошу можливість постійно розвиватися як фахівець.

4. Знання в сфері IT і ПО. Якщо ви будете працювати віддалено, у вас не буде техпідтримки – адміністратора, який завжди прийде і допоможе налаштувати вашу роботу за комп'ютером. Навіть якщо ваша спеціальність не пов'язана безпосередньо з роботою за ПК, вам все одно необхідні мінімальні знання, хоча б базова підкованість, щоб завжди знайти в Мережі необхідну інформацію, вміти зв'язатися зі співробітником або клієнтом, підтримувати свій сайт «живим», регулярно оновлюючи на ньому інформацію і т.д.

5. Мотивація. Не ходячи на роботу, в розслаблюючій домашній обстановці багатьом людям стає важко себе мотивувати. Тому вам доведеться постійно знаходити для себе мотивацію, щоб не лінуватися, продовжувати працювати, розвиватися в своїй сфері і т.д. Вирішивши працювати на дому, ви повинні розуміти, що будете надані самі собі, і ваш робочий графік і заробіток буде залежати тільки від вас. Чи зможете ви мотивувати себе працювати не менше, ніж в офісі, не лінуючись і не відволікаючись?

Звичайно ж, ці навички будуть корисні на будь-якій роботі, але для віддаленої роботи вони просто необхідні. Тому, вирішивши працювати вдома, задумайтеся, чи дійсно ви зможете користуватися всіма перевагами такої зайнятості без шкоди для свого заробітку?

Автор: Сальнікова Анна

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас