Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Два «зелені» весняні рецепти

Два «зелені» весняні рецепти
 

Весняна пора радує нас щедрими вітамінними дарунками: свіжа зелень – перший друг нашого здоров’я та краси. Ми підготували для вас пару цікавих рецептів смачних страв із весняними нотками. Насолоджуйтеся смаком та користю!

Шпинатне песто до макаронів

Шпинат – справжній вітамінний король. Його зелені листочки містять вітаміни групи А, В, С, а ще – шпинат є рекордсменом за вмістом заліза, багатий і йодом. Страви зі шпинату готуються доволі швидко, а це теж важливо, адже весною не хочеться довго стояти за плитою ;).

Для приготування страви знадобиться:

пучок свіжого шпинату
3 ст. л. подрібнених волоських горіхів
4 ст. л. оливкової олії
3 зубчики часнику
50 г твердого сиру
20 г макаронних виробів (із твердих сортів пшениці)
сіль, перець

В блендері збийте попередньо промиті та просушені листки шпинату, горіхи, часник, сир (трохи сиру залиште для посипання пасти) та 3 ст. л. оливкової олії.

Відваріть макарони до стану аль денте٭.

*поняття в кулінарії, яке позначає ступінь готовності продукту, коли страва є повністю готовою, проте при споживанні відчутна внутрішня пружність. Іншими словами – макарони не слід переварювати в жодному разі, залишивши їх злегка недовареними.

Макарони відцідіть та скропіть 1 ст. л. оливкової олії, перемішайте. В сковорідці вимішайте макарони з соусом песто та прогрійте протягом кількох хвилин. Подавайте, присипавши сиром та прикрасивши листочками шпинату.

Індичі рулети з зеленою начинкою

Кріп та петрушка – мабуть, найбільш популярна зелень у нас. Запашні трави не лише мають тонкий смак, а й неабияку користь. Наприклад, у петрушці вітаміну С в чотири рази більше, ніж у лимонах! Також ця ароматна зелень багата вітамінами А, Е, в її складі залізо, селен, цинк, калій, магній, кальцій, фтор. Кріп теж не поступається вітамінністю петрушці. Він багатий вітамінами А, С, Е, вітамінами групи В та вітаміном Р.

Для приготування рулетів буде потрібно:

500 г індичого філе
1 ч. л. гірчиці
1 ч. л. оливкової олії
пучок петрушки
пучок кропу
4 зубці часнику
сіль, перець

Філе розріжте навпіл та злегка відбийте, посоліть, поперчіть. Зелень дрібно поріжте, змішайте з олією та гірчицею. Часник поріжте тонкими пластинами. На філе викладіть зелений соус і часник, скрутіть рулет. Зверху рулет змастіть олією, зафіксуйте зубочистками. Викладіть рулет на деко, застелене пергаментом. Випікайте 30 хвилин при 180°С.

Автор: Марта Павлюк

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас