Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Як назвати дитину. Кілька порад батькам

Як назвати дитину

Всі клопоти, переживання і страждання, пов´язані з появою на світ вашої дитини, позаду. Питання номер один: яке ім´я дати дитині? Чим керуватися при виборі імені? Гарним звучанням? Пам´яттю про одного? Бажанням увічнити ім´я близького родича? Модою на імена?

Якими б не були ваші спонукання, постарайтесь, перш за все, подбати про щасливу долю вашої дитини, яка значною мірою залежить від того, як її ім´я буде поєднуватися з ім’ям по батькові. Інструкцій з цього приводу немає. Святці, що існували в минулому, спрощували цю процедуру, але вони віджили свій вік. У вас є свобода вибору. І все ж бажано виходити із загальних для всіх імен критеріїв.

1. Краще, якщо ім´я легко вимовляється і запам´ятовується як само по собі, так і з ім’ям по батькові. Ім´я, що важко вимовляється, стає перешкодою при спілкуванні, викликає напруження у того, хто звертається, і незручність у того, до кого звертаються.

2. Бажано, щоб ім´я не утрудняло утворення пестливих форм (Васюточка, Алінушка, Тетянка, Сашко і т. п.). Це дає можливість передавати різні нюанси ставлення до людини.

3. Ім´я має легко утворювати ім’я по батькові, інакше це буде приносити страждання вашому онукові, який подорослішає.

4. Дуже важливо, щоб ім´я звучало м´яко і легко, наприклад: Олександр Володимирович, Олексій Михайлович. Промовте ці поєднання вголос, і одразу відчуєте різницю з іншими: Степан Ігорович, Дмитро Станіславович. Гармонійне звучання виникає в тому випадку, якщо наголос в імені та по батькові припадає на однаковий за рахунком склад. Бажано, щоб виходив красивий звуковий ряд; іншими словами, щоб на стику імені та по батькові не було накопичення приголосних або голосних звуків.

5. Ні в якому разі не можна називати сина іменем батька, наприклад: Олександр Олександрович, Микола Миколайович і т. д. Не слід називати і дочок на честь матері. Це надає характеру дитини нестійкості, підвищеної емоційності, зайвої дратівливості.
Пояснюється це тим, що дитина багато чого й так успадковує від батьків, і добре, якщо кращі якості, але частіше буває навпаки. Повторення батьківського імені сприяє розвитку негативних якостей.

Не слід називати дитину на честь покійних близьких, наприклад, брата, сестри, бабусі, дідуся, щоб не наражати на повторення небажаних колізій родичів, що пішли з життя. Вибір імені - справа вельми відповідальна. Нею у великій мірі визначається доля людини, що н6арордилася. Багато в чому від батьків залежить те, щоб вона була щасливою.

За матеріалами psy.rin.ru

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас

Схожі статті

|

Все, що вам потрібно знати про уявного друга вашої дитини

Коли дитина починає раптом розмовляти з кимось неіснуючим, батьків це спантеличує і, як правило, змушує нервувати.

Для дорослих бачити, чути та говорити з кимось, кого насправді немає поряд – ознака психічного відхилення. Але для дітей це цілком нормально і є поширеним явищем. Згідно зі статистикою, 65% дітей до 7-річного віку спілкуються з уявними друзями.

10 хороших способів підвищити рівень уважності та концентрації у дітей

Змусити дитину сконцентруватися на важливому занятті непросто. Та є декілька справді ефективних способів допомогти їй зосередитися.

Багато батьків засмучуються і навіть зляться через те, як багато часу витрачає чадо на виконання домашки та інших важливих завдань. Дитина часто відволікається, та й період концентрації у неї невеликий (особливо, якщо говорити про молодших школярів). Але так буде не завжди, і ви, як батьки, можете посприяти тому, щоб малюк навчився бути уважним і фокусуватися на конкретному завданні довше.

Яку форму шкільного навчання обрати для дитини на 2022-2023 навчальний рік?

Прийдешнього навчального року, у зв’язку з повномасштабною війною, не всі школи працюватимуть однаково (онлайн чи офлайн), та й не всі діти матимуть можливість відвідувати навчальний заклад у своєму місті. Тож 2022-2023 рік вимагатиме від сучасних шкіл і вчителів справді «творчого» підходу у навчанні, що має поєднати і очну, і дистанційну форми, а також сімейну й екстернат. А батьки, у свою чергу, мають прийняти нелегке рішення – вибрати, яка форма навчання буде найкращою для їхньої дитини за сучасних умов.

Поради батькам у воєнний час

Незважаючи на те, що під час війни діти не можуть усвідомити всього жаху ситуації (це і на краще), вони все ж таки емоційно дуже чутливі. Їхня психіка – найбільш уразлива зараз. Тому ми, як батьки, повинні зробити все можливе, щоб заспокоїти дітлахів і створити навколо них максимально комфортне середовище, наскільки зараз це можливо: як фізичне, так і емоційне.