Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Сурогатне материнство: чи підходить це мені?

Сурогатне материнство: чи підходить це мені?
 

Важливі питання перед прийняттям важливого рішення

Сурогатне материнство – це важливе рішення змінює життя: допомогти стороннім людям стати батьками, виносивши їхню дитину. І це рішення не підходить усім жінкам, які роздумують над ним. Для цього мало одного лише величезного бажання допомогти людям знайти саме що ні на є щастя – настільки довгоочікувану дитину.



Сурогатне материнство супроводжується величезною відповідальністю і настільки ж серйозні вимоги висуваються до жінки, яка погодилася виносити «чужу» дитину. Але як же дізнатися, чи підійдете ви для ролі сурогатної мами, чи станете гідним кандидатом на цю роль? Для цього дайте собі відповідь на такі питання...

Який поточний стан вашого здоров'я?

Міцне здоров'я – мабуть, один з найважливіших факторів, що впливають на прийняття рішення про сурогатне материнство. Звичайно ж, у вас не повинно бути тривалих або хронічних захворювань, а також шкідливих звичок.

Також протипоказанням є зайва вага, так як вона може загрожувати і вашому здоров'ю, і здоров'ю майбутнього малюка. Найбільш поширеними ризиками надмірної ваги у майбутньої мами є гестаційний діабет і підвищений кров'яний тиск, що може стати причиною прееклампсії. Тому ІМТ (індекс маси тіла) майбутньої сурогатної мами повинен бути не вище 34.

Яка ваша фінансова ситуація?

Стрес через нестачу грошей – не найкращий стан в будь-який час, але особливо під час вагітності. Важливо, щоб сурогатна мама не турбувалася про гроші, тому її положення повинно бути фінансово стабільним. Як і фізичний, так і ваш емоційний стан має велике значення, і фінансова забезпеченість в останньому грає важливу роль. І, звичайно ж, гроші (плата за сурогатне материнство) не повинні бути головною або єдиною причиною вашого рішення стати сурогатною мамою.

На яку підтримку і допомогу ви можете розраховувати?

Мається на увазі і емоційна, і практична підтримка, допомога в повсякденних труднощах. У майбутньої сурогатної мами повинна бути сім'я і друзі, які піклуються про неї і завжди допоможуть, а також підтримують рішення жінки виносити дитину для іншої сім'ї. З практичної точки зору сурогатна мама повинна бути забезпечена транспортом або можливістю в будь-який момент дістатися до клініки, сходити на зустріч, обстеження і т.д.

Наскільки вам комфортно розкривати особисту інформацію про себе?

Це стосується і вашого способу життя, і історії хвороб. Майбутні батьки повинні будуть знати про вас все – від шкідливих звичок у минулому до будь-яких подробиць вашого особистого життя. У тому числі вам доведеться відповісти на питання про минулі вагітності, аборти або викидні; про вашу психологічну стабільність і всі випадки психічних розладів або депресій; про ваше сексуальне життя і перенесені захворювання сечостатевої системи.

Це лише основні, але далеко не всі питання, які вам доведеться обміркувати, перш ніж приймати рішення стати сурогатною мамою. Також тут є і деякі чіткі вимоги до всіх кандидатів: вік від 21 до 45 років, мінімум один власна дитина і ніяких передчасних пологів на 36 тижні вагітності в минулому (за винятком народження відразу декількох дітей).

Автор: Сальнікова Анна

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас