Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Збираємося у відпустку: як пакувати речі і нічого не забути?

Збираємося у відпустку: як пакувати речі і нічого не забути?
 

Планування відпустки – не таке вже просте і приємне заняття, особливо, якщо у відпустку вирушає вся сім'я. Навчившись правильно вибирати речі для поїздки і пакувати їх, робити це швидко і організовано, ви значно полегшите собі життя перед подорожжю. Крім того, чим правильніше підібрані речі, тим менше і легше будуть ваші сумки. Скористайтеся нашими порадами, щоб взяти з собою тільки те, що потрібно, нічого не забути і не тягати зайвого, що не знадобиться зовсім.



1. Подивіться, яка буде погода. Перед поїздкою перегляньте прогноз погоди там, куди ви вирушаєте, на всі дні подорожі. Так ви зможете взяти з собою всі необхідні речі (щоб не купувати нічого на курорті) і тільки необхідні (щоб не тягнути зайвого).

2. Подумайте про свою відпустку. Постарайтеся уявити кожен день свого відпочинку, подумайте про те, що будете робити, чим займатися, які розваги хочете спробувати в подорожі. Складіть список цих розваг – те, що плануєте зробити за поїздку, а потім – список одягу, гаджетів і інших речей, які вам для цього знадобляться. Також, якщо вам потрібно щось спеціалізоване, наприклад, екіпірування для дайвінгу або лижний костюм, подивіться, скільки коштує оренда таких речей там, де ви будете відпочивати. Можливо, вам простіше і дешевше взяти ці речі в оренду, ніж купувати і тягнути з собою.

3. Продумайте гардероб для подорожі. З огляду на те, який одяг буде вам потрібен, зберіть гардероб. Щоб брати мінімум речей, підбирайте одяг так, щоб весь він підходив один до одного: курточка або піджак – до будь-якого вбрання, топи і футболки повинні поєднуватися з усіма шортами, спідницями і джинсами. Так, що б ви не одягли, ви виглядатимете добре, та й нести вам доведеться мінімум речей. Ту ж футболку або шорти ви зможете випрати ввечері в номері, а вранці знову одягти, те ж саме і зі спідньою білизною та шкарпетками. В результаті у вас вийде невелика і легка сумка, з якою подорожувати набагато комфортніше.

4. Окремо подбайте про свій пляжний відпочинок. Якщо ваша відпустка проходитиме на мальовничому узбережжі, про пляжний відпочинок варто подбати окремо. Адже немає нічого гіршого, ніж відпочинок, зіпсований тепловим ударом або згорілою на сонці шкірою. Щоб по-справжньому насолодитися сонцем, морем і піском, складіть окремий список речей саме для пляжу.

Приблизний список речей для пляжного відпочинку виглядає так:

- сонцезахисний крем;
- молочко після засмаги або гель алое вера;
- репелент від комах;
- пляжний одяг: парео, саронг, легка туніка з довгим рукавом – те, що захистить шкіру від сонця;
- сонцезахисні окуляри та головний убір;
- пляжна парасольку або тент;
- підстилка і рушники для пляжу;
- надувні подушки, матраци, круги, м'ячі і т.д .;
- книги або журнали;
- пляжні іграшки для дітей;
- зручна і містка пляжна сумка.

5. Не збирайтеся в поспіху. Почніть збиратися заздалегідь, щоб нічого не забути. Складати список варто почати за пару тижнів до поїздки, таким чином, ви зможете дописувати в нього все, про що згадаєте не відразу і встигнете підготувати всі необхідні речі на той час, як почнете пакувати валізи.

Автор: Сальнікова Анна

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас