Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Як знайти найкращу няню для дітвори

Як знайти найкращу няню для дітвори
 

Хороша няня – це не тільки турбота про дитину, але і важливе вкладення в її майбутнє. Наймаючи няню, думайте не тільки про догляд за дитиною, а й про її розвиток – грамотна нянечка повинна також допомагати малюкові вчитися і розвиватися. А чи знали ви, що для сім'ї з двома працюючими батьками і двома або більше дітьми няня може обходитися дешевше за дитячий садок? То, можливо, дійсно варто пошукати гарну няню для своєї дітвори? Але як таку знайти?

Підбираємо кандидатів

Багато сімей наймають нянь за рекомендацією родичів, друзів, знайомих. Але ви також можете пошукати відповідні пропозиції в інтернеті: зайти на дошки оголошень або скористатися спеціальними сервісами з підбору домашнього персоналу, які гарантують професіоналізм підібраних кандидатур.

Перевіряємо обраних нянь

На жаль, нянечок зі спеціалізованою освітою у нас вкрай мало. Але це ще не означає, що інші вам не підійдуть, головне – відповідально підійти до вибору доглядальниці для малюка. Як ви можете перевірити няню до прийому на роботу? Перше і найважливіше правило – орієнтуйтеся не на те, що добре для вас, а на те, що буде краще для дитини. Адже няня – це інвестиція в майбутнє крихітки.

Також скористайтеся наступними рекомендаціями:

• Подумайте про те, що вам потрібно, і скільки грошей за це ви готові платити. Чи хочете ви найняти няньку з проживанням, на повний робочий день або погодинно?

• Також дуже важливою є кваліфікація няні. Чи хочете ви, щоб вона готувала? Можливо, ваші дітки дуже активні для літньої нянечки? Чи віддаєте ви перевагу більше фізичному або ж культурному розвитку своїх дітей? Подумайте про те, з яким характером няня краще підійде вашим малюкам, адже їм доведеться проводити багато часу разом.

• Проведіть ретельну перевірку – подивіться всі дипломи та сертифікати майбутньої нянечки, рекомендації з попередніх місць роботи, не соромтеся дзвонити людям і питати, чи влаштувала їх обрана вами кандидатура.

• Укладіть письмовий договір, в якому пропишіть всі умови угоди, включаючи і оплату, і робочі години, і повний перелік обов'язків няні.

Співбесіда з нянею

Мабуть, не менш важливо, ніж все описане вище, задати няні правильні питання. Серед них повинні бути наступні:

- Що ви будете робити, якщо дитина не захоче лягати спати або не зможе заснути?

- Якою має бути дисципліна дитини?

- Яке у вас хобі, інтереси, чим любите займатися?

- Ви любите читати або дивитися телевізор?

- Яку їжу ви будете готувати для моєї дитини?

Привести няню в будинок – одне з найважливіших рішень, яке вам доведеться приймати. Нянечка повинна бути не тільки грамотною і досвідченою, але і винахідливою. Це людина, яка буде сильно впливати на малюка, його емоційний і культурний розвиток, тому переконайтеся, що няня володіє особистими якостями, які ви б хотіли прищепити своїй дитині.

Автор: Сальнікова Анна

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас