Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Вчимося, граючи з кінетичним піском

Вчимося, граючи з кінетичним піском
 

Кінетичний пісок з'явився на ринку дитячих іграшок та ігор порівняно недавно, але швидко завоював величезну популярність. Грати ним люблять і діти, і батьки. І якщо такого ще немає в вашому домі, обов'язково придбайте його для веселих і розвиваючих ігор з малюком!

Що таке кінетичний пісок?

Кінетичний пісок складається, можна сказати, на 98% зі звичайного очищеного піску і на 2% - з магії. Ці 2% становить певний полімер, який дозволяє піску липнути, як звичайний вологий пісок, але насправді він повністю залишається сухим і може використовуватися повторно.

Кінетичний пісок відмінно ліпиться і дає можливість вибудовувати дуже чіткі фігури. Він сиплеться як звичайний пісок, тільки дуже плавно. Крім того, його, на відміну від звичайного піску, дуже легко прибирати.

Переваги кінетичного піску

• Дозволяє грати з піском вдома, не наводячи безладу.

• Розвиток сенсомоторики.

• Він ніколи не висихає, якщо зберігати його в контейнері.

• Надає нескінченні можливості для творчого розвитку.

• Ігри з кінетичним піском заспокоюють.

• З ним цікаво грати і діткам, і дорослим.

• Не токсичний, в ньому не розводяться бактерії.

Вчимося, граючи з кінетичним піском

В принципі, грати з кінетичним піском можна так само різноманітно, як і з пластиліном. Ви можете використовувати ті ж інструменти і додаткові матеріали. Купіть дитячий набір для творчості і ліплення, запропонуйте всілякі ножі та виделки (пластикові), лопатки, формочки і пасочки, і нехай дитина втілює в життя всі свої творчі ідеї.

Навіть звичайне ліплення руками буде неймовірно корисним. Так, граючи з кінетичним піском, малюк зможе розвивати дрібну і велику моторику рук, зміцнювати м'язи і суглоби кистей і пальців, що неодмінно стане в нагоді йому в подальшому. Пісок так само, як і пластилін, можна ліпити, жати, катати, відбивати на ньому фігурки... А додаткові матеріали (мушлі, макарони, ґудзики, камінчики, шишки, жолуді і т.д.) стануть відмінним інструментом для сенсорного розвитку.

Також з кінетичним піском дитина може почати вивчати букви і цифри. Просто купіть пластиковий алфавіт і набір цифр від 0 до 9, і ваші навчальні заняття стануть набагато цікавішими. Їх можна як вдавлювати в пісочок, збираючи слова і числа, так і друкувати на його поверхні. А можна спробувати виліпити букви і цифри з піску або спробувати писати на ньому. У будь-якому випадку, це весело і цікаво! А дитина буде, знову ж таки, не тільки навчатися, а й розвивати сенсомоторику рук.

Автор: Сальнікова Анна

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас