Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Сезон відпусток: збираємо валізу для подорожі швидко та компактно

Сезон відпусток: збираємо валізу для подорожі швидко та компактно
 

Довгождане літо – для багатьох омріяний період, коли нарешті з’являється змога вирушити у таку давно очікувану подорож, адже нарешті відпустка! Та подорож – це завжди збір і складання речей, пакування валіз, і ось тут для багатьох наступає найнеприємніший момент. Адже, виявляється, компактно та якісно, а ще й швидко скласти валізу, аби все вмістилось і дорожня сумка не тріщала по швах – справжнє мистецтво! Тож ми вирішили поділитися з вами деякими секретами, які допоможуть легко оволодіти ним! ;) Збирайтесь у подорож ефективно!



Отож, пакуємо валізу…

На дно логічно вкласти важчі і жорсткіші речі: взуття, книги та інше. Розмістіть їх по периметру валізи, вздовж її бортів – так вони займуть мінімум місця. Взуття, звісно, зручно транспортувати у спеціальних мішечках, склавши носком до п’ятки. Якщо таких мішечків у вас не виявилось – згодяться звичайні поліетиленові пакети. Для ще більшої економії простору, у кожну пару взуття можна покласти по кілька пар шкарпеток, чи інші малогабаритні речі, як от шорти чи майки, акуратно складені валиком. Це, до речі, допоможе зберегти форму ваших капців під час їх транспортування. Якщо ви берете в дорогу кілька ременів – їх також зручно викласти по периметру в розгорнутому вигляді, так вони займуть менше місця, ніж якби ви їх розмістили у скрученому вигляді.

Тепер на дно кладемо футболки та майки, шорти, тонкі кофтини, згорнувши їх тугими «рулетками» і також викладаючи по периметру, заповнюємо той простір, який ще залишився між взуттям, ременями. Тобто на даному етапі ми, фактично, частково закладаємо дно валізи.

Всі ж інші речі – основну частину вашого гардеробу, який помандрує разом з вами у відпустку, рекомендуємо викласти наступним чином: спершу сформуємо своєрідний каркас, на який завиватимемо решту одягу. Для нього згодиться кофта, чи велика футболка, яка має у своєму складі трохи синтетики і ви не боїтесь її сильно зім’яти. Замість кофтини можна використати, наприклад, рушник, який теж не зімнеться в дорозі. По центру обраної речі (футболки, рушника…) кладемо білизну, купальні костюми та інші дрібнички і загортаємо в такий-собі тугий калачик, він і служитиме нам каркасом, на який намотуватимемо інші речі. Його поки можна відкласти в сторону. Завдяки тому, що отриманий каркас дещо об’ємний, одяг, який ми навколо нього накручуватимемо, доїде до місця призначення практично не зім’ятим, адже відсутніми будуть складки і загини.

Тепер інші речі: жакети, куртки, брюки, кофти з довгими рукавами, сукні, викладаємо описаним нижче способом (робимо це за межами валізи).

Річ, яку найважче прасувати і котра має доїхати у максимально розпрямленому вигляді (наприклад жакет) кладемо найпершою, акуратно розправляючи та застібаючи всі ґудзики і замочки. По лінії плеча кладемо наступну річ (наприклад сорочку, чи курточку), але повертаємо її в протилежний бік (виходить, що речі накладаються по лінії плеча, але «дивляться» в різні сторони, одна по відношенню до іншої – догори ногами). Наступний елемент одягу кладемо знову так, як лежала перша річ, строго поверх неї (знову все гарно розпрямляємо), і продовжуємо рухатися за цим принципом, складаючи речі, одна поверх іншої, повертаючи їх то в один, то в інший бік. Брюки складаємо вдвоє по довжині і викладаємо по лінії плеча, де в нас сходились усі речі, викладені до цього (тобто це є найоб’ємніша частина «конструкції»).

Коли ви таким чином виклали весь одяг – в центр (на лінію плеча, де всі викладені речі перетинаються) кладемо попередньо зроблений валик із білизною всередині (наш каркас) і навколо нього акуратно обгортаємо кінці викладеного одягу: рукави, борти піджаків, блуз, штанини брюк… Таким чином у вас утвориться акуратний, туго складений «пакуночок», в якому всі ваші речі загорнуті, наче намотані одна на одну і, відповідно, в дорозі вони практично не зімнуться.

Тепер цей «пакуночок» поміщаємо в центр отриманого каркасу із взуття, ременів та інших важчих предметів. Насправді, речі складені таким чином займуть значно менше місця у валізі, ніж якби ви їх складали кожну окремо та клали одна поверх іншої. Не кажучи вже про зручність, адже хвилюватися, що одяг сильно зімнеться у валізі не варто.

На сам кінець ви можете покласти гігієнічні засоби. Звісно, для безпеки краще помістити їх в окремий пакет із застібкою, адже тюбик може відкритися в дорозі, а його вміст – пролитися. Тож варто вберегти себе від такого неприємного випадку. Додатково, для ще кращого захисту одягу від ймовірних «аварій» з засобами гігієни, можна вкрити відділення з одягом поліетиленовим пакетом. А зверху спокійно викладати шампуні, креми та кондиціонери.

Надіємось, наші поради допоможуть вам швидко та ефективно зібрати дорожню сумку та отримати максимум задоволення від відпустки.

Автор: Марта Павлюк

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас