Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Самокат – найкращий вибір для активної дитини

Самокат – найкращий вибір для активної дитини
 

Літо – прекрасна пора для ігор у дворі і активного відпочинку, і головне завдання кожних батьків – забезпечити дитині таку можливість. Самокат – це відмінний транспортний засіб, який допомагає всебічному розвитку малюка. Про те, чому самокат – це кращий вибір для активної дитини, і як підібрати оптимальну модель для вашої крихітки, читайте далі.



У чому головна перевага самоката? Звичайно, в його простоті, завдяки чому цей транспортний засіб є найбільш універсальним і підходить для їзди як дітям молодшого віку від 1,5 - 2 років, так і для дітей старшого віку, підліткам і деяким дорослим буде дуже цікаво покататися на самокаті. Хочете знати, чому саме самокат вважають найкращим дитячим транспортним засобом?

На це є чимало причин, і першою, безумовно, є простота експлуатації – з керуванням самоката впорається навіть 2-річна дитина. Їзда на самокаті гранично проста: встав однією ногою на платформу, іншою відштовхнувся, і все. Плюс до всього, вони маневрені і вкрай прості в управлінні.

По-друге, самокат легкий, компактний і зручний, що вкрай важливо, як для дітей, так і для батьків. Його легко можна взяти з собою, відправляючись в парк, з ним можна сісти в громадський транспорт, та й вдома самокат не займе багато місця, особливо якщо взяти складну модель.

По-третє, в порівнянні з іншими дитячими транспортними засобами, як ролики або велосипед, самокати найменш травматичні. Для початку дитині молодшого віку можна взяти більш стійку модель з невеликими колесами, а коли дитина підросте, придбати більш швидкісну модель з великими колесами.

По-четверте, самокат дуже корисний для всебічного розвитку малюка. Катання на ньому – це відмінне тренування як всіх м'язів, так і координації, почуття рівноваги і просторової орієнтації. Тільки потрібно привчити дитину постійно міняти поштовхову ногу. Помічено, що діти, які спочатку освоїли самокат, потім набагато швидше вчаться кататися на велосипеді і роликах, і катаються з меншою кількістю травм.

Який самокат вибрати?

Найбільш надійними вважаються самокати з литим металевим каркасом і резиновими колесами. На сьогоднішній день існує величезна безліч різноманітних моделей з двома, трьома і чотирма колесами та дітей різного віку і рівня підготовленості. Для найменших, звичайно, краще брати моделі з 4 або 3 колесами. Вони більш стійкі, і дитині буде простіше освоїти їзду на них.

Купуючи самокат, зверніть увагу на моделі з регульованою висотою ручки – такий самокат прослужить набагато довше, і ви завжди зможете легко підкоригувати висоту керма в залежності від росту дитини, замість покупки нового.

Самокат для дитини – це дійсно дуже зручно, особливо якщо у вашій сім'ї росте гіперактивна дитина. До того ж, море радості і приємне проведення часу малюка вам забезпечено.

Автор: Сальнікова Катерина

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас