Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Дитячі телескопи – велич космосу на вашому балконі

Дитячі телескопи – велич космосу на вашому балконі
 

Діти завжди дуже допитливі, особливо захоплює їх постійне прагнення пізнавати світ навколо. Спочатку малюк помічає, як сходить і заходить Сонце, потім як змінюється Місяць, щось чує про гороскопи, і найдивовижніше – бачить падаючу зірку. І якщо дитина зацікавилася цим явищем, то тільки від батьків найчастіше залежить, чи зможе малюк усвідомити, наскільки великий Всесвіт, на власні очі познайомитися з іншими планетами, дізнатися про інші системи, а може і розгадати таємницю чорних дір.



Зорепад – одне з найбільш видовищних явищ природи, з якого у багатьох починається справжня тяга до астрономії. До речі, саме зараз і до 24 серпня практично в будь-якому куточку планети можна спостерігати Персеїди – один з найбільш видовищних і яскравих метеоритних дощів у році. Його видно навіть неозброєним оком, а частота спалахів дозволить загадати всі бажання, які тільки можна придумати. Подивитися ж на нічне небо озброєним оком і показати дитині всю красу космосу можна, купивши дитячий телескоп, і хто знає, можливо саме це і стане ключовим моментом в його захопленні на все життя.

Як зрозуміти, чи потрібен дитині телескоп?

Звичайно, це зможете вирішити тільки ви, як люблячі і дбайливі батьки. Якщо дитина в захваті від космічних одисей і різної фантастики, захоплюється всім, що пов'язано з космосом, із задоволенням спостерігає за зірками і розглядає фотографії небесних тіл в інтернеті, тоді відповідь цілком очевидна – вона буде шалено рада отримати такий подарунок. Тим більше, в наш час купити простий дитячий телескоп зможуть собі дозволити практично кожні батьки.

В якому віці телескоп буде цікавий для дитини?

Погодьтеся, довго спостерігати за практично стаціонарним небом маленький непосида не зможе – йому швидко набридне це заняття, тому краще купувати перший телескоп дитині молодшого шкільного віку. Тільки уявіть, яке захоплення викличуть у дитини місячні моря і кратери на поверхні нашого супутника, побачені наживо кільця Сатурна і туманність Андромеди.

Якими можливостями володіє дитячий телескоп?

На жаль, побачити інші системи або американський прапор на Місяці точно не вийде, але познайомитися з космосом, розглянути найближчі планети, Місяць, подвійні зірки або поглянути на Сонце через спеціальні фільтри цілком вийде. Крім того, деякі навіть дитячі телескопи дозволяють робити гарні знімки, якими дитина зможе похвалитися вам і перед однолітками в школі.

Астрономія – досить складна наука, і напевно спочатку дитині буде досить складно розібратися в ній, однак з вашою допомогою у неї напевно все вийде. Принаймні, якщо дитина дійсно зацікавиться, хто знає, можливо, у вашого чада з'явитися прекрасне хобі на все життя, а може і у вас разом з ним...

Автор: Сальнікова Катерина

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас