Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Дитяча казка: Корова Рогуся

Дитяча казка: Корова Рогуся
 

На чудовій фермі жила корова Рогуся, яка давала багато смачного та корисного молока. За молоком на ферму приходили люди з усього селища та пригощали ним діточок.



Та якось хлопчик на ім’я Том почав таку розмову серед дітей:

- Не знаю, як вам, а мені набридло щодня пити молоко. Адже існують більш смачні напої, наприклад, компот, лимонад чи кисіль.

- А давайте попросимо нашу корову Рогусю давати компот, лимонад та кисіль замість молока, - запропонував хтось із малят.

Малюкам сподобалася така ідея, та вони пішли з нею до корови. Та коли Рогуся почула таке прохання, то здивувалася та розгубилася.

- Але ж я не вмію робити те, що ви просите - я даю саме молоко, - сказала вона.

- Тоді йди та повертайся, коли навчишся давати інші напої, - відповів Том.

Рогуся подивилася на дітей. Вона чекала, що вони скажуть, що люблять її такою, якою вона є. Але діти були так захоплені ідеєю Тома, що не думали про почуття корови. Рогуся зрозуміла, що більше не потрібна дітям, забрала свого телятка та пішла з ферми, куди очі дивляться.

Скоро хазяїн ферми побачив, що корови немає. Він та інші дорослі намагалися знайти корову та теля, але не змогли, бо ті сховалися у хащах.

З того дня у селищі більше не стало молока. А разом з ним зникли сир, йогурт, сметана, масло, морозиво та інші продукти, для виготовлення яких використовують молоко, і які так люблять діти та дорослі.

Спочатку діти раділи, що замість молока вони тепер п’ють багато компоту, лимонаду та кисілю. Але вони почули, як їхні батьки говорять між собою:

- Ми переживаємо за наших діточок. Адже без молока вони не зможуть зростати здоровими, а зубки та кісточки не будуть міцними.

Хазяїн ферми продовжував шукав свою корову Рогусю з телятком, але марно.

- Що ж ми наробили! – сказав хлопчик Том, знов зібравши разом дітей. - Без Рогусі всім стало погано.

Том розказав дорослим, чому корова пішла з дому. Але де її тепер шукати? На щастя, на допомогу прийшла ворона. Вона облетіла все навкруги, і нарешті в хащах побачила Рогусю. Ворона показала дорогу людям.

Малюки разом з дорослими пішли просити пробачення у Рогусі та умовляти її повернутись додому. Дітки зрозуміли, що Рогуся, пригощаючи їх своїм молоком, допомагала їм ставати здоровішими, розумнішими, сильнішими. А ще вони збагнули, що неможна ображати та зраджувати друзів. Навіть, якщо друг – це корова.

Автор: Олена Кукуєвицька

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас

Схожі статті

|

Дитяча казка: Надзвичайний Жако

Одного дня у міському парку з’явився дивний птах. Сірий, але не голуб. З великим дзьобом, та не ворон. З червоним хвостом, однак не півень.

Дитяча казка: Пригоди Мурашки

Мурашка повернувся додому пізніше за всіх, коли вже майже усі його сусіди полягали спати в мурашнику.

- Ти де був? - суворо запитав його мураха-сторож. – Ми за тебе хвилювалися.

Дитяча казка: Олівець-забіяка

В коробці з олівцями жив чорний олівець-забіяка. Часом він робив усілякі капості, наприклад, малював чорні плями на чужих малюнках. Або навмисно дряпав папір своїм гострим носом.

Дитяча казка: Пригоди Малюванчика у шкільному портфелі

У першокласниці Кіри було завдання написати в прописах слово «хлопчик». Однак Кіру того дня вкусила невидима, але настирна казкова мушка-лінивка. І замість того, щоб написати, дівчинка намалювала в зошиті хлопчика: голова – це коло, тулуб – це овал. Ручки та ніжки – чотири відрізки. Крючечки на голові – то волосся, ну і, звичайно, очі, ніс та ротик.