Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Фітнес-харчування в офісі – чи можливо це?

Фітнес-харчування в офісі – чи можливо це?
 

Для офісного працівника перерва на каву прирівнюється до сакрального ритуалу, а обід взагалі справа свята. Але сидяча робота, постійні перекуси у вигляді печива і чаю або кави і гарна фігура, на жаль, справи несумісні. Роблячи вибір на користь здорового способу життя – занять спортом та правильного харчування, ви напевно не раз замислювалися про те, як правильно організувати свій раціон, щоб і на роботі не сидіти голодною, і сил на тренування вистачало, і при цьому не позначалося на фігурі...



Хоч сніданок і вважається головним прийомом їжі протягом дня, для офісного працівника це звання заслуговує обід. Якщо хочете мати струнку фігуру і здорове тіло, пропускати його ні в якому разі не можна, як і намагатися перебити апетит перекусами і печивом, обід повинен бути повноцінним! Так як же повинен виглядати розпорядок правильного харчування на день, наприклад, для дівчини, яка займається спортом 3 рази на тиждень?

Сніданок

Якщо вам на роботу на 9 ранку, то снідати потрібно в районі 8-ї години ранку. Це обов'язково, і ваш сніданок повинен бути досить поживним. Відмінний варіант – приготувати з ранку вівсянку з горіхами і фруктами або ягодами, сирну запіканку з чашкою кави або зробити гранолу з йогуртом і фруктами. Все залежить від того, що вам подобається.

Ланч

Про це ви, напевно, не замислювалися, але для збереження фігури і відмінної працездатності протягом дня, важливо не переїдати. Витерпіти до обіду і не померти з голоду допоможе перекус, і якщо ви займаєтеся розумовою працею, то краще зробити його вуглеводним. Як варіант, в районі 10-11 години можна влаштувати собі невеличку 10-хвилинну перерву на чашку чаю з вівсяним печивом з родзинками, готовим батончиком-мюслі, бананом або парою кубиків гіркого чорного шоколаду.

Обід

Так як у нас був досить калорійний ланч, до початку обідньої перерви ви будете менш голодні, ніж зазвичай. І це чудово, тому що в цьому випадку ви зможете наїстися меншою порцією. Що вибрати на обід? Пам'ятайте, обід повинен бути повноцінним, тому в його складі має бути все – клітковина, білки і вуглеводи. Чудовий варіант – це поєднання овочів з гарніром з рису або гречки і шматочком риби, білого м'яса або пісної свинини. Якщо немає бажання тягнути з собою на роботу купу лотків, можна якраз замовити Тяхан з морепродуктами або куркою і овочами або побалувати себе овочевою лазаньєю.

Підвечірок

Як правило, до кінця робочого дня, близько 17 години, починає знову з'являтися голод. До вечері ще так далеко, а відчуття в шлунку таке, що готовий буквально слона з'їсти, і не дай бог ще після роботи відразу на тренування з таким голодом. Врятує ситуацію підвечірок! Для цього перекусу найкраще вибрати живильний овочевий салат, який прекрасно переб'є апетит, додасть сил і не дасть вам померти з голоду до вечері.

Вечеря

Повернувшись додому після активного робочого дня, обов'язково варто повечеряти. Вечеря за класикою здорового харчування має складатися з білків з мінімальною кількістю вуглеводів, які організм вже просто фізично не встигне витратити. Ідеальний час для вечері – 19-20 година, якщо ви лягаєте спати в районі 23-24. Що приготувати на вечерю? Сир, рибу, кролика, куряче філе, салат з тунця, варені яйця – варіантів безліч, але овочі та крупи краще виключити.

Висновок

Якщо розбити весь денний раціон на 5 прийомів, то ви побачите, що можна харчуватися, не переїдаючи на обід, і при цьому протягом дня не відчувати пекуче відчуття голоду. При цьому ваша працездатність значно збільшиться, а до кінця дня у вас ще залишаться сили на тренування. І найголовніше – дотримуючись такого режиму харчування, навіть сидяча робота не стане перешкодою для вашої ідеальної фігурки.

Автор: Сальнікова Катерина

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас