Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Чим конструктор корисний для дитини

Чим конструктор корисний для дитини
 

Ігри – це основний вид сприйняття інформації та світу навколо для дитини, через них він вчиться розуміти, як все влаштовано, переймає моделі поведінки і обігрує навколишнє оточення. Однією з найцікавіших, розвиваючих і пізнавальних ігор для дитини є конструктор. Чим саме ця іграшка відрізняється від інших?



Конструктори для дітей можна назвати однією з найбільш корисних і цікавих іграшок, при чому не важливо, чи йдеться про круті серії конструкторів ніндзяго, популярний у всьому світі Лего чи про старі добрі кубики і пірамідки. Як говорив відомий російський педагог К.Д. Ушинський, найкраща іграшка для дитини – та, яка здатна змінюватися самим непередбачуваним чином.

Незважаючи на величезний інтерес підростаючого покоління до комп'ютерних ігор, конструктор – одна з тих небагатьох іграшок, здатних захопити дитину надовго. Чим? Конструювання само по собі – це творчий процес, який передбачає творчий пошук. За твердженнями психологів, навіть звичайна побудова за схемою сприяє розвитку творчих та аналітичних здібностей, адже навіть найпростіший процес співвіднесення оригіналу і отриманої моделі вимагає певних зусиль мозку. Що тоді говорити про створення нових будівель, споруд, небачених тварин і т.д.? І все це можливо, тільки завдяки всього одному конструктору.

Також психологи стверджують, що конструктор – це найкраща іграшка, яка допоможе підготувати вашу дитину до школи. Як?

По-перше, маючи безліч деталей, будь-який конструктор чудово розвиває дрібну моторику, завдяки чому дитині стає простіше тримати ручку в руці і вчитися писати, а коли кисть натренована, то і почерк виробляється красивіший.

По-друге, конструювання сприяє формуванню таких особистісних якостей у дитини, як посидючість, увага, цілеспрямованість, винахідливість, організованість, акуратність і відповідальність.

По-третє, як би це дивно не звучало, але ігри з конструктором сприяють розвитку мовлення у дитини. Виявляється, дрібна моторика рук допомагає стимулювати певні зони кори головного мозку, що відповідають за мовлення.

По-четверте, конструктори розвивають просторове мислення, яке обов'язково допоможе дитині простіше освоювати математичну, фізичну, хімічну та інші програми зі шкільного курсу.

А іноді трапляється і так, що для того щоб «побудувати» свою мрію, дитина може настільки захопитися, що у вільний час швидше займеться пошуком потрібної інформації про предмет, ніж буде безцільно переглядати сторінки соціальних мереж.

Конструктор для дитини – це унікальна іграшка, яка дозволяє вивчити все навколо, починаючи з назв предметів, і аж до основних властивостей, формуючи розуміння пропорцій, масштабу, міри і ритму, а також почуття композиції і прекрасного.

Важко в наш час знайти настільки ж функціональну, багатопланову і різноманітну іграшку, яка в той же час буде завжди цікава дитині, як конструктор. Підбираючи набір в подарунок або просто так своїй дитині, радимо на цій речі не економити, адже чим більше деталей в наборі, тим більше всякого цікавого з цих частинок зможе створити ваш малюк.

Автор: Сальнікова Катерина

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас