Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Разом до 100 років – 7 секретів довголіття

Разом до 100 років – 7 секретів довголіття
 

Практично кожна людина в юності мріє зустріти свою другу половинку, створити міцну сім'ю, народити здорових дітей, дати дітям хороше виховання і освіту, а після, щоб діти добре влаштувалися працювати, а потім в старості подорожувати разом і просто насолоджуватися товариством одне одного. Виявляється, довгожительство залежить не стільки від генів, скільки від способу життя і правильного настрою. Про те, як жити, щоб дожити до 100 років, ми розповімо далі.



Тривалість життя середньостатистичної людини поступово зростає, так, всього пару століть тому вона становила трохи більше 30 років, а сьогодні в європейських країнах сягає 80 років. Хочете жити ще довше? Ми поділимося з вами рекомендаціями вчених, які займаються дослідженням цього питання.

Добре спіть

Недосипання призводить до збільшення стресу в організмі і, як наслідок, сильно скорочує життя. Пересипання теж не корисно, так як в цьому випадку організм людини стає більш млявим, можуть виникати головні болі і слабкість. Каліфорнійські вчені вважають, що оптимальним є щоденний сон протягом 7-8 годин – це допоможе подовжити вам життя.

Займайтеся творчістю

Творче захоплення, не важливо, чим саме, будь то музика, малювання, поезія, рукоділля – що завгодно, розслабляє, знімає стрес, позбавляє відчуття тривоги, піднімає настрій і розвиває розумову діяльність. Все це дуже корисно для людського організму.

Допомагайте іншим

Стрес, переживання і негативні емоції мають руйнівну дію на наш організм, і якщо у вас в житті виникли якісь труднощі, знайдіть тих людей, кому не пощастило ще більше, і постарайтеся їм допомогти. Такий підхід допоможе усвідомити, що ваші проблеми не настільки великі. Незабаром ви самі легко знайдете вихід з важкої ситуації і зможете допомогти іншим людям, кому дійсно така підтримка необхідна.

Радійте життю

Прощайте кривдників, не тримайте зла в собі, намагайтеся простіше дивитися на життя – це все принесе багато користі для вашого організму. А ще будьте відкриті, доброзичливі і не бійтеся висловлювати свої емоції – 100% довгожителів є саме такими, що підтверджують дослідження Бостонських вчених. Самі ж довгожителі радять просто навчиться прислухатися до себе – ваш організм сам завжди підкаже, що йому потрібно.

Будьте активні

Махмуд Ейвазов – знаменитий довгожитель з Азейбарджану, який прожив 152 роки – до останнього дня працював і був упевнений в тому, що секрет довголіття полягає в щоденній праці. Не важливо, ви вже на пенсії або тимчасово залишилися без роботи, все одно намагайтеся максимально заповнювати справами свій день, ставлячи хоча б невеликі цілі і поступово досягаючи їх.

Правильно харчуйтеся

Здорова їжа – запорука вашого відмінного самопочуття, і не забувайте про овочі та фрукти, вони містять антиоксиданти, які уповільнюють процеси старіння в організмі.

Кохайте

Як показують дослідження, секс значно уповільнює процеси старіння в організмі, і він неймовірно корисний в будь-якому віці, навіть в 50, 60 або 70 років, якщо здоров'я вистачає на це. Найчастіше цілуйтеся і обіймайтеся – це теж завжди піднімає настрій.

Міцного здоров'я і довгих років життя!

Автор: Сальнікова Катерина

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас