Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Найбільш корисні поєднання продуктів

Найбільш корисні поєднання продуктів
 

Вже багато написано про те, які продукти поєднувати не варто. Та, звісно, існують і найбільш «сприятливі» поєднання, які дозволять взяти максимум користі від кожного продукту та навіть посилити їх корисні властивості.



Сочевиця + болгарський перець

Дефіцит заліза – проблема багатьох, а наслідки нестачі цього мікроелементу – наше постійне відчуття втоми. Та, виявляється, для організму «заполучити» залізо із продуктів, які є його джерелом, не завжди легко. От, наприклад, всім відомий «постачальник» заліза – печінка, містить гемове залізо (таке, яке входить до складу гемоглобіну), яке добре засвоюється. А от із рослинних продуктів цей необхідний мікроелемент засвоюється гірше. Але ми можемо втрутитись і, знаючи деякі важливі правила, врегулювати ситуацію на свою користь. Ось, наприклад, сочевиця – «залізний рекордсмен», а щоб допомогти організму взяти уся користь заліза із цього (чи іншого) рослинного продукту, поєднайте його з іншим продуктом, багатим вітаміном С. Його містять, зокрема, болгарський перець, петрушка, кріп.

Вівсянка + яблуко (апельсин)

У вівсяній крупі міститься речовина бета-глюкан, яка захищає наші судини від накопичення холестерину. Додавши до вівсяної каші шматочки яблука, яке містить антиоксиданти флавоноїди, ви значно посилите корисність страви для здоров’я своїх судин. Апельсин, з’їдений «за компанію» із вівсянкою теж сприятиме очищенню судин та проганятиме «поганий» холестерин. Отож є гарна ідея: займатись смачною профілактикою захворювань серцево-судинної системи кожного ранку.

М’ясні та рибні страви + капуста

М’ясний, або рибний стейк у поєднанні з салатом із капусти – це настільки ж корисно, як і смачно. Адже засвоєння кальцію залежить від його співвідношення в харчовому раціоні з білками, жирами і жирними кислотами, фосфором, магнієм. Недостатня кількість білка у вашому щоденному раціоні погіршує засвоєння кальцію. Капуста (майже усі її види, зокрема пекінська капуста) – основне джерело кальцію серед овочів, а поєднуючи її з білковою їжею ви отримуєте максимум користі. Результат - міцний скелет та нерви! ;)

Помідори + оливкова олія = еліксир молодості

І, на сам кінець, поговоримо про нашу красу і молодість, адже усім нам хочеться якнайдовше їх продовжити. Звісно, харчування відіграє тут далеко не останню роль. Ось, наприклад, помідори містять лікопін (потужний антиоксидант), тому визнані одним із основних «продуктів молодості». В цьому ж списку «омолоджувального» харчування на одному з перших місць оливкова олія. Проведено вже безліч досліджень, які підтвердили – люди, які регулярно споживають в їжу натуральну оливкову олію, мають пружнішу шкіру та менше зморшок у порівнянні з тими, хто ігнорує цей продукт. Тож бажаючи отримати максимум омолоджувальної користі, приготуйте салат із помідорів, та заправте його оливковою олією. До речі, помідори + оливки – теж вдале поєднання для шукачів еліксиру молодості.

Автор: Марта Павлюк

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас