Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Перший день народження малюка: чим простіше, тим краще!

Перший день народження малюка: чим простіше, тим краще!
 

Планування першого дня народження малюка може стати справжнім стресом для батьків, особливо, якщо мова йде про первістка. Але не впадайте у відчай, лише кілька простих порад, трохи організації і планування, і це свято пройде без стресу для вас і дитини і подарує масу вражень всій вашій родині. Плануйте правильно і відзначайте цю грандіозну подію в своє задоволення! Отже...



Звичайно, рік дитині – це неймовірно важлива подія для її батьків. Але, організовуючи перші іменини малюка, думайте, перш за все, про нього. Врахуйте його графік і виберіть правильний час для свята, подумайте про його безпеку, і виходячи з цього прикрашайте місце святкування, подбайте про комфорт крихітки, і запросіть відповідних гостей... А тепер про все по порядку.

1. Слідкуйте за часом. Плануйте ту частину свята, в якій братиме участь малюк, не довше ніж на годину-півтори. Маленькі дітки не можуть надовго концентрувати увагу, швидко втомлюються і втрачають інтерес. Також враховуйте режим сну дитини і виберіть для святкування такий час, в який вона найбільш активна.

2. Запрошуйте тільки найближчих. Постарайтеся скласти якомога коротший список гостей – запрошуйте тільки найближчих вам людей, щоб малюк не перевтомився. Крім того, так свято обійдеться дешевше, що в більшості випадків має значення для молодих батьків.

3. Попросіть про допомогу. Найміть няню або домовтеся з кимось із родичів про допомогу. Знайдіть когось, хто зможе розважати дитину і дивитися за нею, коли ви будете зайняті гостями або захочете трошки відпочити і розслабитися на святі.

4. Прикрасьте місце проведення свята. Малюки дуже люблять кульки – купіть кілька красивих фольгованих кульок, наповнених гелієм. Такі кульки безпечні навіть для найменших: вони не лопаються, тому не налякають дитину, а також не здуваються до маленького розміру, через що навіть в разі «аварії» з кулькою, малюк не зможе вдавитися нею, взявши її до рота. Також зробіть гірлянди з фотографій дитини на ниточці або колаж, але не треба винаходити велосипед. Головна порада для першого дня народження дитини – чим простіше, тим краще, і це стосується всього.

5. Виділіть ігрову зону. Якщо на дні народження вашої дитини будуть і інші малюки, поставте манеж і наповніть його іграшками, відповідними до віку вашого малюка. Тут дітки зможуть грати в своє задоволення і в безпеці. А навколо манежу поставте кілька стільчиків, щоб батьки могли, відпочиваючи, спостерігати за своєю дітворою.

І головне правило – не напружуйтеся. Пройде ще кілька років до того, як вам доведеться наймати аніматорів і придумувати програму для дитячого дня народження. Як ми вже говорили, зараз – чим простіше, тим краще. Тому приготуйте прості закуски, придумайте простий декор і святкуйте вдома в своє задоволення!

Автор: Сальнікова Анна

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас