Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Готуємо домашній кефір та йогурт (без використання йогуртниці)

Готуємо домашній кефір та йогурт (без використання йогуртниці)
 

Усім відомо, що домашні кисломолочні продукти, у порівнянні з магазинними, виграють і за смаковими і якостями і, звісно, є кориснішими. Вони відновлюють мікрофлору кишківника, а отже позитивно впливають на імунну систему (бо ж 80% клітин, які відповідають за імунітет, локалізовані саме у слизовій кишківника), знищують хвороботворні бактерії, запобігають дисбактеріозу, виділяють ферменти, які прискорюють травлення. До речі, чи знаєте ви, що кисломолочні продукти засвоюються організмом краще, ніж молоко?



Готувати домашній кефір та йогурт – зовсім не складно. А особливо, коли у вас є мотивація – дбати про власне здоров’я та здоров’я своїх близьких, тоді питання «навіщо?» зникає, залишається лише «як?». У цій статті ми дамо на нього відповідь. Отже…

Домашній кефір

Приготувати його можна з домашнього молока та закваски з кефірних грибків, які зумовлюють молочнокисле бродіння (також, закваскою можуть служити аптечні біфідумбактерин чи лактобактерин).

У літр теплого молока додається закваска, банку закривають щільною кришкою, огортають махровим рушником та ставлять в тепле місце. «Правильний» кефір повинен мати чистий кисломолочний запах, однорідну консистенцію та злегка гострий смак («кусає» за язик ;). Допускаються бульбашки газу і невелика кількість сироватки.

Такий продукт добре засвоюється організмом, він гарно втамовує спрагу, ну і, звісно, наділений усіма позитивними властивостями для нашого здоров’я, описаними вище.

Домашній йогурт

Приготувати йогурт вдома теж не проблема, навіть якщо у вас немає йогуртниці. Для цього молоко доведіть до кипіння (не кип’ятіть!) й остудіть до температури 40-45 градусів. Тепер додайте магазинного «живого» йогурту з розрахунку 1-2 ст. л. йогурту на 1 л молока (наступного разу в якості закваски ви вже використовуватимете домашній йогурт власного виробництва!).

Обережно перемішайте і перелийте в банку. В широку каструлю налийте гарячої води (потрібну температуру визначають наступним чином: якщо ви поміщаєте у воду руку і вам тепло, але не пече – ось та температура, яка потрібна). Акуратно поставте банку у каструлю з теплою водою (вода має досягати практично до горлечка банки), накрийте каструлю кришкою (банку кришкою накривати не потрібно) та обгорніть зверху великим махровим рушником (аби вода повільніше остигала). Залиште на ніч. До ранку продукт готовий!

Автор: Марта Павлюк

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас