Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Шкільні обіди: обираємо якісний ланч-бокс

Шкільні обіди: обираємо якісний ланч-бокс
 

З початком навчального року знову дуже актуальною стає тема шкільних обідів. Часто перекуси в школі – це справжня проблема, особливо, коли дітвора надає перевагу різним снекам, шоколадним батончикам… Тоді про повноцінне, здорове харчування, яке є просто необхідним для школяра, - і мова не ведеться. Звісно, можна піти у шкільну їдальню, але і тут, буває, виникають нюанси. На щастя, існує альтернатива для тих, хто не хоче харчуватися у їдальні – брати перекус з дому. Тут на допомогу приходять ланч-бокси – спеціальні контейнери для зберігання їжі.



Мода на ланч-бокс прийшла до нас із заходу і гарно прижилася. Адже коли ви кладете шкільний обід у красиву, яскраву коробочку із, наприклад, зображенням улюблених мульт-героїв дитини, - значно збільшується ймовірність, що школярик таки з’їсть обід, а не принесе його назад додому. До речі, якщо ви бажаєте впровадити правило використання ланч-бокса – краще вводити його з перших днів дитини у школі. Чудово, якщо мама найкращого друга вашого сина/дочки теж готуватиме своєму школярику перекус – тоді вже напевне дитина, в компанії товариша, з’їсть усе приготоване.

Тож якщо ви вважаєте, що потрібно запастися спеціальним контейнером для зберігання шкільних обідів, вартує ознайомитись з правилами вибору справді якісного варіанту. Це дуже важливо, адже у ланч-боксі лежатимуть продукти, які споживатиме ваша дитина!

Маркування – це певні інформаційні повідомлення для споживача, які багато розкажуть про товар. Що стосується покупки ланч-бокса для обідів, зверніть увагу: на ньому мають бути присутні маркування про те, що зроблений він із харчового пластику. Це безкомпромісне правило, адже ви кластимете в ланч-бокс їжу і маєте бути впевнені, що вона у якісній ємності і не «набереться хімії» від сусідства із неякісним виробом. Також, якщо на ланч-боксі буде відповідне маркування, яке сповіщатиме, що його можна відправляти у мікрохвильову піч – це також додатковий сигнал для вас про високу якість матеріалу (навіть якщо не плануєте використовувати мікрохвильовку).

Функціональність. Перший етап перевірки пройдено – ви знайшли відповідні маркування і маєте впевненість у якості матеріалу, з якого виготовлений ланч-бокс. Тепер починаємо оцінювати його «технічні характеристики». Отож, відкрийте коробку, перевірте чи надійною є застібка-фіксатор, чи легко її відкрити-закрити (чи впорається дитина). Наявність кількох відділень – завжди великий плюс, адже ви зможете покласти одночасно, наприклад, бутерброд, горіхи, фрукти і все це не перемішається до того часу, поки дитина вирішить перекусити у школі. Приготований вами обід навіть презентабельніше виглядатиме у ланч-боксі з відсіками, де все буде в порядку, на своєму місці – красиво і апетитно. А отже, більше шансів, що школярик обере такий обід замість пачки чипсів, чи сухариків.

Автор: Марта Павлюк

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас