Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Топ-7 найсмачніших тортів світу, які обов´язково потрібно спробувати

Топ-7 найсмачніших тортів світу, які обов´язково потрібно спробувати
 

У кожній країні є свої національні страви і улюблені ласощі, які по-своєму унікальні і неповторні. Саме з цієї причини багато мандрівників, вирушаючи в інші країни, намагаються спробувати якомога більше традиційних частувань. Але є країни, які славляться не лише національними стравами, а й відомими по всьому світу тортами, які обов'язково варто спробувати.

Шварцвальдський торт або Чорний ліс

Цей торт родом з Німеччини, поселення Шварцвальд, що в перекладі й означає «Чорний Ліс». З'явився Шварцвальдський торт ще в 30-х роках ХХ століття і на сьогоднішній день є однією з найбільш вишуканих страв у всьому світі. Складається торт з бісквітних шоколадних коржів, просочених вишневим лікером, з прошарком зі збитих вершків і цілих ягід вишні, зверху традиційно його прикрашають шоколадною присипкою, вершками і вишнями.

Захер

Цей винахід австрійського кондитера Франца Захера неодмінно сподобається тим, хто любить шоколад. Торт Захер – це шоколадний бісквіт, промазаний шоколадним кремом, і зверху повністю залитий саморобним шоколадом. З моменту появи торт відразу ж став одним з традиційних віденських частувань та завоював популярність по всьому світу.

Чізкейк

Являє собою вершково-сирний торт, який ідеально підходить як для сніданку, так і в якості десерту на будь-якому торжестві. Як правило, в традиційному англійському чізкейку сирно-вершковий шар викладається безпосередньо на корж з меленого печива і охолоджується до застигання маси. Однак американський варіант трохи відрізняється – тут прийнято запікати сирну масу в духовці до готовності.

Павлова

Торт був названий на честь Анни Павлової, знаменитої балерини, яка просто обожнювала цей десерт. Цей торт складається з безе, збитих вершків і шару свіжих ягід і фруктів, це дивовижно ніжне і повітряне поєднання, здатне підкорити навіть гурманів.

Добош

Цей традиційний угорський торт завоював свою популярність завдяки неймовірній любові до нього австро-угорської імператриці Єлизавети, дружини Франца Йосифа. Складається він строго з 6 тонких коржів білого бісквіта, просочених шоколадним кремом, прикрашають торт виключно карамельною глазур'ю.

Бостонський торт

Це ще один приклад надзвичайно повітряної випічки, хоча сам торт готується з коржів на основі манки і містить достатньо багато крему. Однак ті, хто його куштував, запевняють, що десерт дуже легкий, чимось нагадує пташине молоко, і їсти його можна скільки завгодно в своє задоволення – все одно не погладшаєш ані на грам.

Франкфуртський вінок

Незвичайний бісквітний торт, коржі якого просочені сиропом з кіршем, з прошарком між коржами з легкого масляного крему і вишневих ягід. Це один з найулюбленіших німецьких десертів, який традиційно присутній на столі на багатьох святах.

Спробуйте ці десерти, і ви ані на секунду не пошкодуєте, тому що смак кожного з них просто чудовий!

Автор: Сальнікова Катерина

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас