Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Розвиваємо дитячу моторику, або як допомогти дитині розвинути силу і координацію

Розвиваємо дитячу моторику, або як допомогти дитині розвинути силу і координацію
 

У міру зростання малюка йому потрібно давати якомога більше можливостей, щоб його м'язи також росли і розвивалися. А чи знали ви, що ви можете прискорити розвиток великої і дрібної моторики дитини, використовуючи лише найпростіші іграшки та інші інструменти, або взагалі без усього цього?

Розвиток великої моторики дитини

Велика моторика – це сила і координація в дитячих м'язах, яка буде необхідна дитині, щоб, наприклад, навчитися сидіти, потім повзати, потім ходити і бігати і, врешті-решт, грати в активні ігри, займатися спортом. Щоб розвинути всі його маленькі біцепси, трицепси і інші м'язи, частіше вносіть зміни в життя малюка. Викладайте його з ліжечка на підлогу, садіть, перевертайте з животика на спинку і назад. Різні пози і активність стимулюватимуть розвиток різних м'язів у дитини, вимагатимуть різних рухів (наприклад, відштовхуватися від підлоги, коли малюк на животику, або тягнутися вперед, коли малюк сидить). Ви можете показати дитині, що потрібно зробити, рухаючи його ручками і ніжками самостійно – наприклад, підштовхувати в сидяче положення, піднімати животик від підлоги, щоб показати позу, в якій потрібно повзати. Повірте, з часом малюк в будь-якому випадку почне пробувати робити все це самостійно.

Розвиток дрібної моторики дитини

Розвиток дрібної моторики дитини не менш важливий. Саме ці навички допоможуть дитині навчитися їсти самостійно, одягатися, писати і малювати, зривати квіти і т.д. Щоб розвивати дрібну моторику, давайте малюкові пробувати різні предмети, текстури – це допоможе зміцнити дитячі пальчики і розвинути їхню чутливість і спритність. Ідеально для розвитку дрібної моторики підійдуть такі іграшки, як кубики та інші фігурки різного розміру і текстури, м'ячики (знову ж таки, найрізноманітніші), м'які іграшки та ляльки, розвиваючі центри, кухонне приладдя (іграшкове або справжнє, але безпечне), пульти дистанційного керування , ключі і т.д. Ще один неймовірно ефективний інструмент для розвитку дрібної моторики дитячих ручок – це пальчикові ігри: казки, віршики та пісеньки, що супроводжуються рухами рук.

Автор: Сальнікова Анна

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас