Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

5 причин постійної втоми

5 причин постійної втоми
 

Для того щоб відчувати себе бадьоро протягом дня нашому організму необхідний повноцінний відпочинок, який може нам забезпечити будинок. Але чи завжди відпочинок вдома допомагає відновити сили? Виявляється, що ні, і на це є як мінімум 5 важливих причин. Якщо ви теж помічаєте, що вдома ви не відпочиваєте душею і не заряджаєтеся енергією, і навіть думка про дім не приносить вам позитивних емоцій, значить, пора задуматися і щось змінити. В чому може бути причина?



Нездорове повітря

Вдома ми проводимо досить багато часу, іноді можемо собі дозволити і зовсім не виходити протягом доби. І якість повітря, яке ми вдихаємо, позначається на фізичному самопочутті. На жаль, в більшості будинків і квартир повітря наповнене цілим коктейлем різних ароматів. Свіже чисте повітря – запорука відмінного самопочуття, а для того щоб удома було свіже приємне повітря, потрібно просто постійно провітрювати приміщення. Це добре, а що робити жителям мегаполісів, коли на вулиці повітря задимлене вихлопними газами – не наповнювати ж будинок таким повітрям? Звичайно, ні – в цьому випадку краще придбати мийку повітря – цей компактний прилад очистить повітря в будь-якому приміщенні і зволожить, так що і вдень, і вночі ви зможете насолоджуватися дійсно свіжим і корисним повітрям, а ваше тіло зможе відпочивати по-справжньому.

Неправильний температурний режим

Якщо, перебуваючи вдома, вам хочеться постійно укутатися в щось або, навпаки, ви регулярно пітнієте, навіть виконуючи елементарну роботу по дому, значить, вам потрібно змінити температурний режим. Подумайте, що можна зробити для цього. Можливо, встановити кондиціонер з функцією обігріву, щоб влітку він охолоджував повітря, а взимку допомагав підтримувати тепло. Інший варіант – встановити терморегулятори на батареях. Навіть якщо у вас центральне опалення, вони допоможуть не тільки підтримувати комфортний температурний режим, а й економити на комунальних послугах.

Безлад

Розкидані речі не дають можливості психологічно розслабитися нашому мозку і тілу і, як наслідок, навіть уві сні організм відчуває себе напружено, не відпочиваючи. Крім того, це ще й морально вимотує. Зверніть увагу на те, що завжди в будинку є певні місця, в яких збираються ті чи інші предмети, як стілець в спальні, який обростає речами, полиця в кімнаті накопичує папери і рахунки, а в коридорі на підлозі постійно збирається багато взуття. Подумайте, що можна зробити для того щоб позбутися звички складати речі в ці місця. Наприклад, щоб взуття було менше, постарайтеся прибрати все несезонне в шафу, а для паперів завести спеціальні папки.

Занадто багато дрібних деталей

Безліч акцентів, дрібних предметів і деталей мимоволі привертає увагу, не даючи розслабитися. Згодом всі ми обростаємо якимись речами, які, по суті, нам і не потрібні, але просто пам'ятні. Перегляньте уважно все те, що вас оточує, і ви знайдете чимало предметів, від яких вже давно можна і пора позбутися. Шкода викидати? Віддайте тим, кому вони дійсно потрібні, і звільніть свій простір, після цього ви відчуєте легкість і прилив енергії. Також можна спробувати зробити перестановку в кімнаті, звільнивши одну зі стін – так у вас з'явиться хоч одна зона в кімнаті, дивлячись на яку ви зможете відпочивати.

Освітлення, колірна гамма

Дефіцит сонця і втома – вічні супутники зими. І якщо в цей період у вас і вдома буде темно і сумно, в такій атмосфері легко впасти в депресію. Якщо ви відчуваєте нестачу світла, тоді спробуйте компенсувати її додатковими освітлювальними приладами в своїй кімнаті. Але не тільки кількість світла впливає на наш настрій, важливу роль в цьому питанні відіграє і колірна гамма приміщення. Не секрет, що навколишні кольори сильно впливають на наші відчуття, викликаючи втому, радість, збудження, агресію, тривогу, розслабленість, тепло і холод. Подумайте, можливо, варто змінити колірну гамму вашого будинку ?!

Автор: Сальнікова Катерина

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас