Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Навчальний посібник відтепер на DVD

Підготовка до школи

Проблему підготовки дитини до школи, без сумніву, доводиться вирішувати усім батькам. Сьогодні при вступі до школи шестирічкам висувають абсолютно недитячі вимоги: усний рахунок, читання, уміння писати, вирішувати задачки, інколи навіть знання іноземних мов. Чи готова дитина до школи психологічно, як провести діагностику «шкільної зрілості», як допомогти дитині уникнути труднощів в шкільному навчанні і спілкуванні, якими знаннями і уміннями повинен володіти майбутній першокласник?

Компанія «Сучасні освітні технології» розробила інтерактивний аудіо-відео навчальний посібник на двох DVD-носіях, один з яких призначений для дітей віком від 4 до 7 років, другий - для їхніх батьків – «Першокласний портфель».

«Першокласний портфель» для дітей – це 5 годин анімаційних занять: читання, математика, освітнє мистецтво, правила дорожнього руху і безпеки життєдіяльності; розвиваючі завдання, інтерактивні ігри, захоплюючі уроки і тести на розвиток уяви, сприйняття і уваги; навики учбової діяльності; підготовка руки до письма; тренування пам´яті; культурно-гігієнічні навики і валеологія; віртуальна екскурсія по школі.

«Першокласний портфель» для батьків – це тести, пам´ятки, рекомендації, корисні поради; діагностика «шкільної зрілості»; підготовка до співбесіди в навчальному закладі; психологічні аспекти підготовки до школи; шпаргалка для батьків.

Посібник допомагає отримати відповіді на питання, які виникають у батьків найчастіше. Всі вони проілюстровані прикладами з дошкільної і шкільної практики психологів, тестами, які не нашкодять, навіть якщо їх проводитиме не фахівець. Завдяки цьому кожен з батьків може самостійно оцінити готовність дитини до школи: пам´ять, увагу, мислення, знання основ математики, готовність руки до письма, розвиток мовлення, уяви і знання навколишнього світу.

«Першокласний портфель» включає матеріал, який допоможе дорослим розібратися в питаннях фізіологічних і психологічних особливостей дітей 4-7 віку, психологічних криз, шкільних неврозів. Батькам буде легко підготувати свою дитину до нового етапу життя – школи. Обидва диски пов´язані між собою і на підставі тестів, проведених з дитиною можна отримати рекомендації і проаналізувати результати на „батьківському диску”. Наприклад, зрозуміти рівень самооцінки дитини в тому або іншому віці - завищений, занижений або в нормі, - з чим пов´язаний той або інший рівень, як виправити чи скорегувати ситуацію.

Посібник стане надійним помічником вам і вашій дитині на період підготовки до першого класу, а також для занять в перший рік шкільного життя.

Над посібником працювали кандидати психологічних наук, доценти, старші наукові співробітники інституту психології, заслужені викладачі початкової школи.

Поглянути демонстраційну версію навчального посібника «Першокласний портфель», а також придбати його можна на нашому сайті.

Посібник "Першокласний портфель"

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас