Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Варикозне розширення вен – перші ознаки хвороби, і що можна зробити

Варикозне розширення вен – перші ознаки хвороби, і що можна зробити

За статистикою, варикоз можна сміливо назвати найпоширенішим захворюванням офісних працівників. Малорухливий спосіб життя, часте носіння взуття на високих підборах, неправильне харчування та інші чинники сприяють утворенню злощасної синьої сіточки на ніжках. Як розпізнати появу варикозу і з чого почати боротьбу з ним?

Варикоз – це захворювання серцево-судинної системи, і якщо раніше цей діагноз був знайомий людям середнього і старшого віку, сьогодні часто про те, що таке варикоз, не з чуток знають багато студенток і навіть школярки. До того ж, варикоз не тільки помолодшав, а й набув масового характеру – сьогодні від нього страждає практично кожна друга людина на землі. Благо, лікується це захворювання зовсім не складно, і сучасна косметична медицина готова запропонувати масу варіантів, один з найкращих – лазерне лікування варикозу.

Будь-яке захворювання простіше попередити і вилікувати на ранній стадії, ніж боротися з ним, коли воно в «повному розквіті сил», і варикоз – не виняток. Як же починає проявлятися варикозне розширення вен? Маленька червонувато-синювата павутинка з судин на ногах і є першим тривожним дзвіночком, який не можна залишати без уваги. Далі вже підуть більш істотні ознаки, але, якщо звернутися до лікаря при появі перших судинних зірочок, дорогого лікування вдасться уникнути, а ваші ніжки дуже швидко стануть знову здоровими.

Не думайте, що тільки-но побачивши нехай навіть перші ознаки варикозного розширення вен вам тут же призначать операцію. Навпаки, поки захворювання тільки почало себе проявляти, можна обійтися гірудотерапією (лікування п'явками) або склеротерапією. Обидва ці способи дуже ефективні і дозволяють швидко повернути здоров'я і красу ваших ніжок.

Але, на цьому не варто розслаблятися – разова процедура позбавляє від розширених судин і оздоровлює кровоносну систему, але, якщо у вас є схильність до варикозу, щоб раз і назавжди забути про недугу, доведеться докорінно змінити свій спосіб життя і деякі звички, в іншому випадку неприємні зірочки і роздуті вени повертатимуться знову і знову.

Як запобігти появі судинної сіточки? Для початку необхідно подбати про правильне харчування (зайва вага сприяє підвищенню навантаження на кровоносні судини) і додати в раціон більше фруктів і овочів, в них міститься клітковина, з якої синтезуються фіброзні волокна. Плюс, постарайтеся без необхідності не носити взуття на високих підборах, займіться плаванням – воно відмінно зміцнює судини і дає їм розслабитися, а також під час сидячої роботи і тривалих поїздок візьміть собі за звичку регулярно, приблизно раз на 2 години, робити розминку, тоді ноги будуть менше втомлюватися.

Будьте здорові!

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас