Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Дитячі розвиваючі ігри на вулиці, ігри для дітей у школі і в дитячому садку (частина друга)

Активні ігри для дітей

М´яч сусідові

Діти стоять по колу на відстані одного кроку одне від одного. Ведучий стоїть за колом. Гравці передають м´яч то направо, то наліво, але обов´язково сусідові. Завдання ведучого - торкнутися м´яча. Якщо ведучому це вдалося, то гравець у кого був м´яч, стає ведучим.

Вудка

Учасники стають в коло. ведучий в центрі крутить мотузку, на кінці якої маленький набивний м´яч. М´яч повинен проходити під ногами гравців. Хто зачепить мотузку, тимчасово вибуває з гри. Виграють ті, хто жодного разу не зачепив мотузку.

Зайвий на прогулянці

Діти парами, взявшись за руки, прогулюються по колу. Два ведучих: один тікає, другий - наздоганяє. Тікаючий, щоб втекти від переслідування, бере за руку одного з пари. Тоді той, хто залишився, стає зайвим - тікає. Коли наздоганяючий доторкнеться до тікаючого, вони міняються ролями.

Ціль

Діти стоять за лінією кола. У центрі кола - ведучий. В одного з гравців м´яч. Ті, що стоять за колом, кидають м´яч у ведучого, намагаючись попасти в нього, або передають м´яч товаришеві, щоб той зробив кидок. Ведучий бігає, ухиляючись від ударів м´яча. Гравець, який не попав м´ячем у ведучого, стає на його місце.

Шишки, жолуді, горіхи

Діти встають трійками і, взявшись за руки, утворюють коло. Кожен з трійки має назву: «шишки», «жолуді», «горіхи». Ведучий знаходиться за межами кола. Ведучий вимовляє слово «горіхи» (або «шишки», «жолуді»), і всі гравці, які мають цю назву, міняються місцями, а ведучий намагається зайняти чиєсь місце. Якщо це йому вдається, то він стає горіхом ( «жолудем», «шишкою»), а той, хто залишився без місця, стає на місце ведучого.

Стрибучі горобчики

На підлозі чи землі креслиться коло діаметром 4м. Ведуча "кішка" стає в середині кола, інші учасники гри - "горобці". Вони знаходяться поза колом. За сигналом вихователя "горобці" починають стрибати в коло і вистрибувати з нього. Спійманий залишається в центрі. Коли попадаються всі "горобці", вибирається нова кішка. Перемагає той, хто жодного разу не попався, і кішка, що зуміла швидше за інших спіймати всіх "горобців ".

Два морози

На протилежних сторонах майданчика, на відстані 10-20 метрів відзначаються лініями "дім" і "школа". Вибирається два "морози". Інші діти розташовуються за лінією "дому", посередині стоять два "морози". "Морози" звертаються до дітей: "Ми два брати молоді, два морози вдалі". Один каже: "Я мороз - червоний ніс", інший каже - "Я мороз - синій ніс". Разом кажуть: "Хто з вас наважиться в дорогу пуститися?" Всі діти відповідають: "Не боїмося ми загроз, і не страшний нам мороз!" Після цих слів діти тікають з "дому" в "школу". "Морози" ловлять їх і "заморожують". «Заморожені» зупиняються і стоять нерухомо. "Морози" звертаються до дітей з тими ж словами, а ті, перебігаючи назад в "дім", торкаючись до дітей, "розморожують" їх. "Морози" намагаються "заморозити" решту учасників. Після двох перебіжок з неспійманих призначають нову пару "морозів", а спійманих відпускають. Повторюється 3-4 рази. Перемагає пара, що зловила більшу кількість дітей.

Група, струнко!

Діти стають в одну шеренгу. Керівник, стоячи обличчям до граючих, подає команди. Діти їх мають виконувати лише в тому випадку, якщо перед командою буде вимовлене слово "Група". Якщо не було слова "група", то реагувати на команди не треба. Той, хто допустив помилку робить крок в перед і продовжує гру.
До кінця гри найбільш неуважні гравці відходять далі інших від початкового положення. Виграють ті діти, які були найбільш уважні і завдяки цьому залишилися у своєму початковому положенні.

Поїзд

Для проведення гри необхідно підготувати інвентар: довгий шнур (10-12 метрів), гімнастична лава, 3-4 обруча, 3-4 набивних м´яча, 2 червоних і 2 зелених прапорця.
Гравці шикуються в колону і беруться правою рукою за шнур. Перший гравець - "Тепловоз", інші - "Вагони". По сигналу керівника поїзд починає рухатися то швидше, то повільніше. Діти можуть наслідувати рух поїзда, вимовляючи "Тук-тук-тук ...". У 2-3 місцях відзначаються зупинки - "станції", у яких черговий регулює рух червоним і зеленим прапорцями. Поїзд йде то по мосту (по гімнастичній лавці), то по тунелю (ворота, утворені стійками), то змійкою (між набивними м´ячами). Гру можна проводити під музику.

Літаючий м´яч

Гра включає в себе вправи для розвитку сили. Перекидання м´яча проводиться в положенні сидячи між учнями, розташованими в довільному порядку командами. Перемагає команда, яка менше разів вронила м´яч.

Попередня частина

Наступна частина

За матеріалами school-work.net

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас

Схожі статті

|

Ігри на розвиток уяви, інтелекту і мови

Корисні спостереження

По дорозі в парк обговорюйте з малюком все, що побачите. Поговоріть про пори року, про те, які явища природи трапляються влітку, зимою, весною. Розкажіть, що засмучуватись через погану погоду не варто. Нехай восени йде дощик, зате в парку багато красивого опалого листя, а зовсім скоро прийде зима, і можна буде кататися на санках і грати в сніжки.

Дитячі зимові ігри

Ця зимова дитяча гра може проходити на ковзанах. Учасників — скільки завгодно. Треба вибрати ведучого або двох (залежно від кількості гравців). Порахувати до десяти і розбігтися, а ведучий має когось зловити.

Ігри для дівчат та хлопчиків

ФАРБИ Обирається водящий - «монах» и ведучий - продавець. Всі інші гравці повинні загадати таємно від «монаха» кольори красок. Кольори не мають повторюватися.