Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Самокат, велосипед, ролики чи скейтборд: що вибрати для активного дитячого відпочинку?

Самокат, велосипед, ролики чи скейтборд: що вибрати для активного дитячого відпочинку?

Самокати, велосипеди, ролики, скейтборди дають дитині необмежені можливості для активного відпочинку з користю для свого здоров'я. Усі вони прекрасно розвивають тіло і зміцнюють здоров'я дитини. До того ж, близяться новорічні свята, на які один з цих засобів пересування може стати найбажанішим подарунком для дитини! Але що вибрати з цього списку, щоб гроші не були витрачені даремно і принесли море задоволення і користі для дитини?

Самокат

Самокат – це прекрасний транспорт навіть для найменших. Його зручність полягає в тому, що він не займає багато місця, його легко транспортувати, особливо якщо мова йде про складні моделі, і з ним можна легко сісти в громадський транспорт або зайти в магазин. Для дітей самокати цінні тим, що вони вкрай прості в управлінні і ризик травм від такого відпочинку мінімальний, крім того, вони сприяють загальному розвитку м'язів ніг, рук, пресу і розробці гомілковостопних суглобів, а також це – відмінне тренування координації і рівноваги.

З іншого боку, батьки також можуть купити собі самокати і кататися з дитиною разом, подаючи відмінний приклад. Які моделі вибрати? Для дітей краще купувати самокати з регульованою висотою керма в залежності від зросту дитини – така модель прослужить значно довше. Зовсім маленьким можна запропонувати 3-х і 4-х колісні самокати, на яких простіше тримати рівновагу, дітям старшого віку можна придбати 2-колісний самокат з більшими колесами, що дозволяють рухатися швидше. І не забувайте про те, що вкрай важливо привчити дитину регулярно міняти опорну ніжку під час їзди.

Ролики

Роликові ковзани також прекрасно впливають на фізичний розвиток дитини, сприяючи зміцненню всіх груп м'язів і тренуючи координацію рухів. Як правило, ролики купляють для дітей старше 6-7 років, коли дитина здатна усвідомлено навчатися і вже не боїться численних падінь і саден. Якщо вас лякає підвищений рівень травматизму під час їзди на роликах, обов'язково подбайте про хороший захист для вашого чада. В інтернет-магазині terrasport.ua/dir_rollers.htm в широкому асортименті представлені спорттовари для дітей – тут ви зможете купити ролики, велосипеди, самокати, скейтборди, а також якісні захисні аксесуари, з якими ризик отримання серйозної травми зводиться до мінімуму.

Велосипед

Важко знайти дитину, яка б не любила кататися на велосипеді. Широкий модельний ряд цього виду транспорту дозволяє вибрати відповідний велосипед для будь-якого віку. Найменшим краще за все підійдуть беговели, що дозволяють сидіти як на велосипеді, але замість того, щоб крутити педалі, дитині досить просто відштовхуватися ніжками від землі. Для дошкільника краще віддати перевагу дитячій моделі з додатковими колесами, які допоможуть тримати рівновагу і кататися на велосипеді в своє задоволення. Згодом можна прибрати додаткові коліщатка, щоб дитина вчилася самостійно тримати рівновагу і не падати.

Як тільки зріст дитини перевищить позначку в 135 см, можна сміливо купувати їй справжній дорослий велосипед. Їзда на велосипеді дозволяє отримати необхідне адекватне фізичне навантаження, яке сприяє всебічному розвитку тіла дитини. Але для того щоб їзда була безпечною, не варто нехтувати захистом – наколінники, налокітники і шолом вбережуть вашого малюка від ран і ударів.

Скейтборд

Скейтборд вважається більше підлітковим видом транспорту. Так само, як і їзда на роликах, катання на скейтборді відмінно розвиває всі групи м'язів, при цьому покращуючи координацію, просторову орієнтацію і вміння тримати рівновагу. Скейтборд може стати відмінним подарунком на день народження, але купувати його раніше 12-14 років настійно не рекомендується, так як цей вид активного відпочинку найбільш травмонебезпечний для дітей.

Отже, підіб'ємо підсумки - для малюків дошкільного та молодшого шкільного віку краще всього вибирати самокат або велосипед, ну а дітям старшого віку, звичайно, більше сподобаються ролики і скейтборд, які до того ж додадуть престижу в очах однолітків.

Автор: Сальнікова Катерина

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас