Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Що подарувати на хрестини

Що подарувати на хрестини
 

Хрестини – важлива подія, як для батьків дитини, так і для самого малюка. У будь-якому випадку, це таїнство – безумовно знакова подія, яку просто неможливо залишити без уваги. Прийнято, що хрещена мама купує в подарунок крижму, в якій малюка і хрестять, а хрещений батько – хрестик. Якщо ви друг або родич сім'ї і запрошені на святкування хрестин, то тут варіантів подарунків більше. Що можна подарувати дитині на хрестини?



Дитяча біблія і ікона

Хрестини – свято особливе, і подарунки повинні нести відповідний характер. Одним з найкращих подарунків для дитини стане барвиста дитяча Біблія, з якої вона дізнається все про релігію. На додаток можна придбати і іменну ікону, яка послужить хорошим оберегом.

Срібна ложка

Це один з традиційних подарунків, який дарують на хрестини і з появою першого зуба. Як відомо, срібло володіє особливими знезаражувальними властивостями, завдяки чому здатне швидко нейтралізувати токсини і допомогти вивести їх з організму. Само собою зрозуміло, що купувати срібну ложку для малюка краще в спеціалізованому магазині, і також на ній повинно бути клеймо з пробою. Цей подарунок буде неймовірно корисний, особливо якщо ваші друзі хрестять немовля.

Набір для пам'ятних речей

Дуже хорошим подарунком, який однозначно стане в нагоді і буде довго зберігатися, стане спеціальний набір для зберігання пам'ятних речей. Наприклад, це може бути набір з коробочки для зберігання першого зуба, що випав, і першого зістриженого пасма або ще щось в цьому дусі. У будь-якому випадку, це і сподобається батькам, і неодмінно збереже пам'ять про цю подію надовго.

Бокс для зберігання документів

Також дуже цінний подарунок, який стане в нагоді неодноразово. Вибрати гарний бокс для зберігання документів можна в мережі, тут є безліч варіантів. У такому спеціальному футлярі молоді батьки зможуть зберігати найважливіші документи малюка, як свідоцтво про народження і про хрещення, а після – цінні грамоти та дипломи.

Іменні рушники

Якісні м'які махрові рушники з ініціалами малюка не тільки сподобаються батькам, а й зроблять ваш подарунок по-справжньому особливим і ексклюзивним. Для цього достатньо просто купити пару хороших рушників і замовити машинну вишивку на них або ж приділити трохи часу і вишити ініціали малюка вручну.

Шкатулка

Дуже корисним подарунком на хрестини також стане стильна шкатулка для прикрас, в якій спочатку можна буде зберігати хрестик з ланцюжком, а після – і інші дорогоцінні прикраси. Такий подарунок ще протягом довгих років принесе максимум користі, привчаючи малюка до порядку.

М'яка іграшка

Одним з найкращих подарунків в цей день вважається м'яка іграшка, особливо якщо вона має відповідну символіку. Але, вибираючи іграшку для дитини, в першу чергу подумайте про її інтереси і вік, краще, щоб подарунок був актуальний зараз. Наприклад, малюкам більше сподобаються інтерактивні іграшки, а біль старшій дитині можна вибрати і великого плюшевого ведмедя, який стане надійним охоронцем і найкращим другом малюкові.

Як бачите, варіантів дійсно багато, але подарунок у цей день повинен бути дійсно особливим. Можливо, з ідеєю презенту вам допоможуть і самі батьки крихітки, обов'язково запитайте у них. Якщо ні, тоді просто постарайтеся вибрати те, що найбільш актуально для дитини саме зараз, і не беріть подарунки «на виріст» - це погана прикмета, та й не факт, що коли дитина доросте, ваш презент все ще буде актуальним.

Автор: Сальнікова Катерина

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас