Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Поради дизайнерів: як підібрати ламінат під тон дверей

Поради дизайнерів: як підібрати ламінат під тон дверей
 

На сьогоднішній день ламінат займає лідируючу позицію на ринку підлогових покриттів, що й не дивно з огляду на його доступну ціну, міцність, довговічність, чудовий зовнішній вигляд і велику різноманітність колірних рішень. До того ж він досить теплий, тому такий вибір основної маси людей цілком виправданий.

Але для того щоб нове покриття гармонійно вписувалося в інтер'єр вашого будинку, важливо також знати, як правильно підібрати ламінат під тон дверей. Чому дверей? Ці елементи оформлення приміщення служать своєрідною облямівкою, на подобі рами у картини, роблячи дизайн приміщення повноцінним і завершеним. Коли ж ці два елементи не поєднуються між собою, вони привносять дисонанс в інтер'єр.

Білий ламінат

Ламінат білого або світло-сірого тону зробить атмосферу в приміщенні більш легкою і повітряною. Якщо ви вирішили зробити свій вибір на користь білого ламінату, тоді двері і плінтуси також варто вибирати виключно білі, в крайньому випадку, світло-сірі або молочні, якщо віконні прорізи також оформлені в цих кольорах. В цьому випадку експериментувати з іншими кольорами не варто.

Чорний і темний ламінат

Таке покриття виглядатиме дуже вишукано і розкішно, привносячи особливу родзинку в інтер'єр приміщення. У плані дверей, вікон і плінтуса тут можливі два варіанти: повністю дублювати тон і фактуру ламінату або ж зіграти на контрасті, вибравши білий колір, але фактура виробів повинна бути схожою.

Світлий ламінат

Ламінат має безліч відтінків і варіантів оформлення. Одними з найбільш універсальних варіантів, які чудово підходять практично під будь-який стиль інтер'єру, є світлі тони під натуральну деревину, як ясен, акація, світлий дуб або береза. Найкращим рішенням в цьому випадку стануть двері і плінтуси в такому ж тоні, без найменшого натяку на рудий відтінок, в іншому випадку вийде незрозуміла какофонія.

Коричневий ламінат

Це класика, яка користується найбільшим попитом, і весь секрет у тому, що саме такі теплі рудуваті і коричневі тони здатні привнести максимум затишку в приміщення. Якщо вам хочеться створити вдома теплу атмосферу, тоді цій задумці варто слідувати до кінця, вибираючи двері та інші дерев'яні предмети інтер'єру в таких самих теплих тонах. Відмінним рішенням стане будь-який відтінок теплої колірної гамми: помаранчевий, теракотовий, коричневий, червоно-коричневий або рудий.

Комбінований ламінат

Вельми цікаве рішення в оформленні підлоги – це комбінований ламінат, який має не один базовий тон, а відразу декілька. В цьому випадку вибрати двері і плінтус буде досить просто, для чого достатньо буде підібрати їх в тон одного з базових квітів підлогового покриття. Двері, перегукуючись хоча б в одному відтінку з ламінатом, будуть створювати єдиний гармонійний ансамбль, роблячи інтер'єр вашої кімнати завершеним.

Автор: Сальнікова Катерина

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас