Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Вибір дитсадка – відповідальне завдання для батьків

Вибір дитсадка – відповідальне завдання для батьків

Всі батьки хочуть, аби їхні дітки росли здоровими, розумними, щасливими, щоби вони розвивали свої таланти, знаходили себе. Для того, аби допомогти своєму чаду, мама з татом намагаються розширити кругозір малечі, для цього записують її в різні гуртки, секції, творчі студії. А чи задумувались ви над тим, що набагато раціональніше віддати дитину в дитсадок, в якому вже присутні розвивальні заняття, творчі гуртки? Тим самим заощадивши час та кошти.

На щастя, сьогодні батькам є з чого обирати: різноманітність дошкільних закладів з наповненими, цікавими, різноплановими програмами приємно дивує. Але як з усього різноманіття обрати те, що актуально саме для вас? До того ж, не завжди буває просто записати дитину в той заклад, який обрано на сімейній раді, особливо це стосується великих міст. Ось, наприклад, реєстрація дитини в дитячий садок в Києві може зайняти чимало часу та зусиль, тому підходити до справи потрібно своєчасно і підготовлено.

Коли слід починати пошуки дитсадка?

Сьогодні існує тенденція реєструвати діток в дитсадок чи не з народження, тобто що раніше – то краще. Лише так, кажуть батьки, є шанс потрапити в групу державного закладу. Якщо ж із записом забарились – потім може бути проблематично потрапити в групу. З приватними закладами, звісно, простіше, записати своє чадо в такий дитсадок можна без попередніх реєстрацій та записів у чергу.

Психологи, зазвичай, називають трирічний вік найбільш сприятливим для того, аби починати віддавати маля, як то кажуть, в соціум. До цього віку, як зазначають фахівці, дитина має дуже тісний зв'язок з мамою, ще не до кінця розділяє себе та матусю. Особливо сильним цей зв'язок є до 2 років, тож обривати його не рекомендується. Після двох дитина по трохи починає виділяти себе як окрему особистість, тож можна починати задумуватись про пошуки дитсадка, адже малюк скоро буде психологічно готовим провести без матусиної опіки половину свого дня.

Індивідуальний підхід – це реально

Інколи батьки хвилюються, що в дитсадку їхня дитина не матиме належної уваги, адже застосовувати індивідуальний підхід, коли в групі 25-30 дітей, нереально. Проте, є дитсадки із малокомплектними групами (8-10 діток), при чому такі групи часто мають аж двох педагогів та помічника вихователя. Окремо також присутні педагоги з додаткових занять, які ведуть гуртки, факультативи. А здійснення навчання по підгрупах дозволяє враховувати індивідуальні особливості та навики малюків задля їх максимального комфорту та високої якості освіти.

Яскравий приклад – мережа дитячих садків «Країна дитинства» в м. Києві. Тут дітки знаходяться під надійним, чуйним, професійним доглядом педагогів-вихователів. Мережа садків «Країна дитинства» відноситься до категорії дошкільних закладів, де особлива увага надається естетично-творчому вихованню дітей – тут створені всі умови для втілення цієї мети. Індивідуальний підхід до кожного вихованця, застосування сучасних методик виховання та навчання у поєднанні з багаторічним досвідом дає свої результати.

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас