Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Хочете хлопчика? Будь-ласка!

Хлопчик-Дівчинка

Чи можна запланувати стать майбутньої дитини? Із цього приводу є дві думки: одні фахівці стверджують, що все визначає природа, інші впевнені, що народити дитину бажаної статі цілком реально. Хто з них ближче до істини? Ти можеш це перевірити!

Консультант - Юлія Бубнова, лікар ведичної медицини

Світовий досвід показує, що планування статі дитини зовсім не належить до сфери фантастики. У багатьох народів і до цього дня пріоритетним є народження хлопчика-спадкоємця. Наприклад, в Індії для того, щоб виробляти на світ синів, споконвіку використовують поєднання таких факторів, як фази Місяця, особлива дієта і певні дні менструального циклу. В результаті сьогодні в країні гостра нестача наречених: юнаки готові одружуватися навіть на дівчатах з нижчих станів, що раніше було абсолютно неприпустимо.

Звичайно, навряд чи планування статі майбутніх дітей незабаром приведе до подібної демографічної проблеми в Україні. Однак і ми перейняли у зарубіжних фахівців кілька найбільш близьких до реальності методів, які підтверджуються науково. Так чому б не спробувати?

Хто швидше?

На сьогоднішній день найбільш ефективним - до 80% випадків - вважається метод, в різний час запропонований Х. Честермен-Філліпс, Л. Шеттлсом та іншими вченими.

Теорія ґрунтується на різній рухливості «чоловічих» і «жіночих» сперматозоїдів. Перші більш легкі і рухливі, вони швидше досягають мети, але і швидше гинуть. Сперматозоїди, що несуть жіночу хромосому, важчі та витриваліші, вони можуть довше жити в статевих шляхах жінки, чекаючи на зустріч з яйцеклітиною. Зачаття можливо лише відразу після овуляції - виходу доспілої яйце-клітини з яєчника - і протягом доби після неї. Якщо є проблеми з якістю сперми, краще проводити зачаття в день овуляції і не захоплюватися статевими контактами до неї, виснажуючи запаси сперматозоїдів.

Якщо статевий акт відбувся за кілька днів до овуляції, менш життєздатні «чоловічі» сперматозоїди, ймовірно, не доживуть до зустрічі з яйцеклітиною. Це означає, що її або ніхто не запліднить, або з цим завданням справляться більш живучі «жіночі» сперматозоїди.

Якщо ви впритул зайнялися плануванням сім´ї безпосередньо в день овуляції або після неї, швидше за все, найбільш розторопним виявиться сперматозоїд, який забезпечить зачаття хлопчика. Крім цього, в період овуляції піхвове середовище стає більш лужним, ніж зазвичай. Це сприяє виживанню саме «хлопчачих» спермій.

Визначення овуляції - ключ до успіху

Як зрозуміти, в який момент яйцеклітина виходить з яєчника і починає рухатися у напрямку до матки? Існує декілька способів.

Вимірювання базальної температури. Необхідно щоранку, не встаючи з ліжка, вимірювати температуру в задньому проході протягом 5 хвилин. Результати слід записувати. Як правило, через 2-3 місяці вже зрозуміло, в які дні в тебе найчастіше відбувається овуляція. У більшості випадків до овуляції базальна температура становить 36,6-36,8 ° С. Після овуляції температура різко підскакує - вище 37 ° С. Частіше за все при 28-денному менструальному циклі овуляція відбувається на 12-16-й день.

Спеціальні тести. Сьогодні в аптеках продається багато різноманітних тестів і систем, що дозволяють достовірно визначити овуляцію за слиною або за наявністю у сечі певних речовин. Це вельми надійний спосіб обчислення сприятливих для зачаття днів.

Ультразвук. Овуляцію можна побачити і на УЗД. Протягом декількох днів спостерігають за дозріваючим в яєчнику фолікулом. День, коли він перестає виявлятися, і є днем овуляції.

Відчуття. Як правило, в період овуляції загущується піхвовий слиз, виділення стають більш інтенсивними. Крім цього, багато жінок відчувають біль внизу живота, нудоту. Мабуть, це самий недостовірний метод, оскільки такі суб´єктивні відчуття можуть вказувати на зовсім інші фактори (наприклад, респіраторне захворювання або розлад шлунково-кишкового тракту).

Режим статевого життя впливає на стать дитини

Те, що спосіб життя і регулярність сексуальних відносин безпосередньо визначають склад чоловічої сперми в плані розподілу на «чоловічі» та «жіночі» сперматозоїди, вперше відзначили російські вчені.

Наприклад, якщо в тваринному середовищі намічалося зниження кількості особин жіночої статі, самці різко зменшували свою статеву активність. І навпаки - якщо були потрібні чоловічі особини, тварини збільшували частоту статевих зносин. Спроби застосувати цю теорію до людей увінчалися відносним успіхом - шанси на зачаття дитини певної статі трохи збільшилися.

• Чоловік, який хоче стати батьком дівчинки, повинен хоча б на тиждень перед «вирішальним» статевим актом забути про секс. У результаті концентрація «жіночих» сперматозоїдів буде максимальною, що збільшить їх шанси на досягнення мети.

• Твій чоловік бачить себе в ролі тата хлопчика? Тоді займайтеся сексом якомога частіше. В ідеалі - відпочиньте де-небудь удвох. Але краще не їхати дуже далеко. Зауважте, що перельоти і подорожі сильно послаблюють організм. Тому якщо ви вирішили провести відпустку в жарких країнах, плануйте зачаття не раніше ніж через місяць після повернення.

Фази Місяця

З точки зору староіндійської медицини, день зачаття не повинен припадати на 11-й і 13-й дні Місяця, а також на молодик і повний місяць: важливо дати дитині якомога більше позитивної енергії.

Щоб зачати хлопчика, необхідно відстежити розташування Місяця в «чоловічих» знаках: Рака, Льва або Близнюків. «Жіночими» знаками вважаються Телець, Діва і Ваги. Крім цього, слід враховувати жіночий цикл: для зачаття хлопчика ідеальні парні дні менструального циклу, а дівчинки - непарні.Чешський учений Е. Йонас висунув теорію, відповідно до якої у кожної жінки, поряд з менструальним циклом, існує особистий цикл схильності до зачаття, орієнтований на фазу Місяця, що передувала народженню цієї жінки. І кожне повернення Місяця в цю фазу значно підвищує здатність жінки до запліднення в даний період.

Доктор стверджує, що в ті далекі часи, коли людина перебувала в більшому єднанні з природою, ніж сьогодні, щомісячна овуляція збігалася зі сприятливою фазою Місяця, і проблем з зачаттям не виникало. З ходом часу ситуація ускладнилася, і тепер сприятливі для зачаття дні доводиться ретельно вираховувати. На жаль, методика Е. Йонаса поки не стала загальнодоступною, але багато дослідників говорять про її ефективність.

Світ високих технологій

При штучному заплідненні лікарі рідко вітають вибір статі дитини за бажанням, оскільки це втручання в природний баланс чоловічої та жіночої статі, створений природою. Однак якщо в плануванні є життєва необхідність (наприклад, хвороби передаються тільки по чоловічій або винятково по жіночій лінії, жінка не переносить чоловічі ембріони), до такої практики вдаються практично у всіх клініках. Які використовують методи?

Лазерний поділ сперматозоїдів. За допомогою лазера відокремлюють носіїв Х і У хромосом, одним з них запліднюють яйце-клітку. Однак навіть такий метод не дає 100% гарантії: успіх для дівчаток - близько 91%, для хлопчиків - 75%.

Мікросортування. Спеціальна система сортує «жіночі» та «чоловічі» сперматозоїди, ґрунтуючись на вимірюванні відмінностей в їхніх ДНК. Потім фахівці беруть зразки сперми і вводять їх в порожнину матки. Або ж роблять запліднення в пробірці з наступною підсадкою. Ефективність: на 88% для дівчаток і всього на 73% для хлопчиків.

Преімплантаційна генетична діагностика. Цей метод заснований на обстеженні ембріона до підсадки його в матку, що дозволяє не тільки визначити стать дитини, але й діагностувати можливі вади розвитку.

Чи треба планувати стать?

Як бачиш, підвищити шанси на народження дитини бажаної статі цілком реально. Чи варто це робити, втручаючись в створений природою природний баланс, - питання спірне. Головне - плануючи малюка певної статі, не забувай, що стовідсоткової гарантії не дасть ніхто в світі. І якщо в результаті народиться дитина протилежної статі, вона анітрохи не менше заслуговує бути бажаною і улюбленою. Головне - здоровий малюк. А якої він статі, для люблячих батьків не так і важливо.

З дівчинкою тягне на солодке!

Метод планування статі, заснований на виборі певних продуктів харчування за кілька місяців до зачаття, був досить давно запропонований різними вченими в багатьох країнах світу. Їм користувалися і в Індії. Суть методу в тому, що якщо жінка вважає за краще солодку їжу, у неї підвищуються шанси народити дочку, а якщо захоплюється кислим і солоним, швидше за все народиться хлопчик.

Як діє дієта? Певний тип продуктів окисляє або робить лужним внутрішнє середовище організму, а склад піхвового слизу сприяє виживанню певних сперматозоїдів - «дівчачі» або ж «хлопчачі». Однак дотримуватися дієти необхідно не тільки майбутній мамі - харчування тата теж впливає на рухливість сперматозоїдів. За два місяці до зачаття батькам потрібно змінити свій раціон.

• Якщо ви хочете хлопчика, їжте м´ясо, копченості, картоплю, соління, гриби, банани, абрикоси, апельсини, персики, фініки. Активніше соліть їжу. Виключіть молочні продукти, зелений салат, капусту, горіхи і стручкову квасолю. У раціоні повинні переважати калій і натрій.

• Мрієте народити дівчинку? Тоді в вашому меню повинні бути молоко, буряк, морква, горошок, баклажани, стручковий перець, горіхи, шоколад. Забудьте про картоплю, сливи, апельсини, банани, дині і екзотичні фрукти. Їжте більше продуктів, що містять кальцій і магній.

Після зачаття можна їсти все що завгодно. По-перше, стать визначається в момент зачаття, а по-друге, повноцінне харчування надзвичайно важливе для здоров´я майбутньої дитини, адже формування всіх його органів і систем відбувається в перші три місяці.

Дивно, але факт

• На кожні 100 дівчаток народжуються 103 хлопчика.
• У перші пологи частіше з´являються на світ сини.
• Погодки в більшості випадків народжуються однієї статі, а діти з різницею в 3 роки - різностатеві.

Виникли запитання? Шукаєте консультацію гінеколога онлайн? Консультація гінеколога — доктора наук — на нашому форумі. Поставте свої запитання і отримайте відповідь.

За матеріалами uaua.info

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас